Data publicării:

Bistriţa-Năsăud: Aproximativ 120 de societăţi, premiate de Camera de Comerţ şi Industrie la "Topul firmelor"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Aproximativ 120 de societăţi comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiate, joi seara, de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI), în cadrul celei de-a 26-a ediţii a "Topului firmelor", acestea ocupând primele trei poziţii la fiecare categorie de premiere pe baza rezultatelor economice obţinute în cursul anului 2018.

La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, parlamentarii Cristina Iurişniţi şi Ionuţ Simionca, viceprimarul municipiului Bistriţa Cristian Niculae şi şefi de instituţii descentralizate, scrie Agerpres.

Preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, a felicitat firmele din judeţ pentru rezultatele economice obţinute anul trecut, menţionând că aproximativ 60 dintre acestea se vor regăsi şi în "Topul naţional al firmelor", eveniment ce va fi organizat la începutul lunii viitoare.

"Topul naţional va avea loc anul acesta în data de 7 noiembrie, când printre premianţi vor fi şi circa 60 de firme din judeţul nostru, din care o treime, aproape 20, sunt pe locul întâi. Noi, judeţul Bistriţa-Năsăud, ne situăm undeva pe locul 35 în ordinea judeţelor în ceea ce priveşte populaţia. Din punct de vedere economic, însă, suntem un pic mai sus. Dacă iau în calcul, de exemplu, cifra de afaceri, din punctul de vedere al cifrei de afaceri realizate suntem pe locul 24. Din punctul de vedere al numărului de angajaţi şi al profitului brut, coincidenţă, suntem pe locul 27", a declarat Bar.

Pentru "Topul firmelor" din acest an, au fost selectate circa 2.000 de companii care îndeplineau condiţiile de eligibilitate, iar la întocmirea clasamentului s-a ţinut cont de cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Pe lângă premiile clasice, stabilite în funcţie de domeniul de activitate şi clase de mărime, s-au mai acordat premii pentru volumul exporturilor, bunele practici în domeniul protecţiei mediului, dar şi pentru creativitate şi inovare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel