Data publicării:

Bistriţa-Năsăud: S-a dus să aprindă lumânări la mormântul unor rude şi s-a întâlnit cu un urs

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Jandarmii montani au intervenit, vineri după-amiaza, la solicitarea unei fete de 16 ani din localitatea Colibiţa, situată la poalele Munţilor Călimani, care, plecată să aprindă lumânări la mormintele unor rude decedate, de Ziua Morţilor, a sesizat prezenţa unui urs în zona în care se afla, a informat IIJJ Bistriţa-Năsăud. 

'Astăzi, 1 noiembrie, în jurul orei 15,00, o fată de 16 ani din Colibiţa a ales să urce însoţită doar de câinele său până la casa de vară (o casă nelocuită momentan), pentru a aprinde o lumânare la mormântul unor rude decedate, în zona Poiana Andreichii - Colibiţa. În timp ce aceasta aprindea lumânările şi aşeza florile pe morminte, în zonă şi-a făcut apariţia un urs. Minora a înţeles că se află în pericol şi a sunat imediat la 112, pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la Postul Colibiţa', a transmis purtătorul de cuvânt al IJJ Bistriţa-Năsăud, Georgeta Căşvan.

Jandarmii i-au recomandat fetei să stea la adăpost şi au pornit imediat spre zona indicată. Deoarece, la întoarcere, adolescenta se putea întâlni din nou cu ursul, jandarmii au însoţit-o până în Colibiţa, pentru a ajunge în siguranţă acasă. În ultimele 36 de ore, prezenţa unor urşi a mai fost semnalată şi în localităţile Jelna (joi dimineaţa) şi Mureşenii Bârgăului (joi noaptea), populaţia din zonă fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert despre prezenţa acestor animale în apropiere, fiind recomandate măsuri de autoprotecţie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel