Data publicării:

Biserica Ortodoxă Ucraineană, subordonată Patriarhiei Moscovei, a fost interzisă în Bucovina de Nord

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: YouTube Mănăstirea Bănceni
Sursă foto: YouTube Mănăstirea Bănceni
Autoritățile de la Cernăuți au votat pentru interzicerea activității organizațiilor bisericești care au legături cu Federația Rusă.

Membrii Consiliului Regional Cernăuți au votat marți, 16 mai, în favoarea interzicerii activității organizațiilor religioase care au legături cu Federația Rusă. Potrivit unui comunicat emis de Consiliu, decizia a fost susținută de cei 40 de consilieri regionali prezenți în sala de ședințe, conform Bucpress.

Conform comunicatului, „Deputații Consiliului regional Cernăuți consideră că activitatea organizațiilor religioase (asociațiilor) care au legături canonice dovedite cu țara agresoare (Rusia) ca fiind interzisă pe teritoriul regiunii Cernăuți”.

Prin urmare, consilierii propun Parlamentului de la Kiev să inițieze proiecte de lege referitoare la legalitatea funcționării organizațiilor religioase care au legături dovedite cu Rusia, astfel încât acestea să fie supuse unei examinări și adoptări urgente.

Se menționează că și Administrația Regională  de Stat Cernăuți a primit recomandări în acest sens. În special, administrația este îndemnată să efectueze o analiză și să ia măsuri corespunzătoare în ceea ce privește legalitatea utilizării clădirilor de cult și a proprietăților deținute de stat, care au fost transferate în proprietatea organizațiilor religioase ce au legături canonice dovedite cu Federația Rusă.

De asemenea, se menționează că hotărârea intitulată „Cu privire la asigurarea consolidării securității naționale în domeniul libertății conștiinței și activității organizațiilor religioase în regiunea Cernăuți” va fi trimisă tuturor șefilor comunităților teritoriale din regiune în scopul informării și luării în considerare în activitatea lor. Li se recomandă să încheie contracte de închiriere a bunurilor imobiliare și terenurilor cu organizațiile religioase (comunitățile) care au conexiuni canonice dovedite cu o țară agresoare și să interzică utilizarea proprietăților care aparțin comunităților teritoriale rurale, urbane și urbane mici.

CITEȘTE ȘI      -      Mitropolitul Longhin de la Bănceni a fost amendat de poliție pentru că a ignorat ordinul din Ucraina privind organizarea procesiunii religioase „Drumul Crucii” / video

Episcopul Longhin Jar de la Bănceni, subirdonat Patriarhiei Moscovei, a spus că patriarhul ecumenic de la Constantinopol este un ucigaș de suflete

 

La începutul anului 2023, episcopul Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni din Bucovina de Nord a lansat atacuri extrem de dure la adresa patriarhului ecumenic de la Constantinopol.

„S-au înrăit toți, s-a ridicat sinagoga împotrivă, așa cum s-au ridicat și bisericile fărădelegii, ale lui Bartolomeu (n.r. Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol). Cel mai mare ucigaș de suflete este Bartolomeu de la Constantinopol. Le trebuia să iasă lumina pentru răutatea că nu a putut să ajungă papă al ortodocșilor, ca să fim toți sub un blestem eretic al ecumenismului.

A pornit război împotriva adevăratei credințe a lui Hristos și se bucură împielițatul diavol de sângele care curge pe buzele și pieptul lui. Bartolomeu, spurcatul, ereticul și ucigașul de biserici, de Hristos, și de creștini adevărați, este plin de sânge“, a spus episcopul Longhin Jar de la Mănăstirea Bănceni din nordul Bucovinei (Ucraina).

CITEȘTE ȘI      -      Adriana Bahmuțeanu s-a căsătorit religios cu George Restivan în Ucraina: Ce-a unit Dumnezeu, omul sa nu despartă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel