Data actualizării:
Data publicării:

Biserica Ortodoxă Română, la un pas de o eroare majoră: Vrea canonizarea unui preot legionar

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
arhivă personală
arhivă personală
Biserica Ortodoxă Română este la un pas să facă o greșeală colosală. Vrea să canonizeze un preot legionar!

„Preoții mărturisitori Constantin Sârbu și Ilie Lăcătușu sunt propuși pentru canonizare. Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a discutat slujbele lor miercuri seară, în Sala Sinodală a Reședinței Patriarhale din București”, scrie Basilica.ro.

Părintele Patriarh Daniel, care este și Mitropolitul Munteniei și Dobrogei, a anunțat agenda întrunirii și a făcut precizări suplimentare referitoare la sfinții care urmează să fie canonizați până în 2025, Anul Centenar al Patriarhiei Române.

Textele au fost supuse spre aprobarea Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, „pentru că ei și-au sfârșit viața pământească pe teritoriul canonic al Arhiepiscopiei Bucureștilor, deci al Mitropoliei Muntenei și Dobrogei”, a explicat Părintele Patriarh Daniel.

Cine a fost Ilie Lăcătușu

Ideea Bisericii Ortodoxe Române este revoltătoare pentru că vorbim despre un preot legionar. 

Ilie Lăcătușu a fost un membru al Mișcării Legionare, deținut politic și preot român, al cărui corp a fost descoperit în anul 1998 neputrezit. A deţinut funcţia de şef de sector legionar în vremea guvernării naţional-legionare. 

Deci Ilie Lăcătuşu nu a fost un simplu membru, ci şef de cuib legionar în regiunea Olteniei. Ilie Lăcătuşu mărturisea că a aderat la Mişcarea Legionară din convingere. 

„M-am încadrat cu cele mai curate intenţiuni în Mişcarea legionară, cu gândul la jertfelnicie, pentru binele Neamului şi Patriei, lucrând cu înţelepciune şi tact în rolul meu de educator în această latură de îndrumare civic-naţional-patriotică”, spunea în 1941 preotul.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este format din ierarhii celor 10 eparhii din componența mitropoliei (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii), la care se adaugă episcopii Daciei Felix, Ungariei, respectiv Australiei și Noii Zeelande.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel