BOR, împotriva practicării yoga: ”Îl exclude pe Dumnezeu”. Un deputat PNL salută poziția
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Biserica Ortodoxă Română s-a declarat împotriva practicării Yoga, afirmând că această activitate îl exclude pe Dumnezeu din relaţia cu omul. 

”Yoga nu are absolut nici legătură cu spațiul și spiritualitatea Revelației iudeo-creștine. Yoga apare într-un sistem religios totalmente diferit, care nu îl include pe Dumnezeu că Persoană, deci care structural e opus creștinismului. Yoga, care etimologic înseamnă ”a înhăma”, propune un sistem de tehnici corporale și spirituale care au că scop final „înhămarea” activității mentale, acțiune care nu este posibilă fără ruperea legăturilor spiritului omenesc cu lumea. Exact opusul mesajului creștin care valorizează lumea, creație a lui Dumnezeu și loc al mântuirii omului prin relația de iubire jertfelnică cu lumea în totalitatea ei și cu ceilalți oameni în particular. Yoga îl exclude pe Dumnezeu ca Persoană în relație cu care ne mântuim, propunând tehnici de eliberare din lume și având că finalitate ruperea sinelui de lume și dizolvarea lui. Creștinismul, dimpotrivă, este personalist atât în plan transcendent, cât și iminent, fiind rodul Revelației înseși care s-a împlinit prin întruparea personală a lui Dumnezeu. De aceea, yoga și spiritualitatea creștină sunt perfect incompatibile, aparținând fiecare unor spații și paradigme religioase și culturale profund diferite”., a transmis Biserica Ortodoxă Română prin intermediul unui comunicat de presă, conform stirileprotv.ro. 

Comunicat BOR a venit în aceeaşi zi în care Biserica Ortodoxă din Grecia a făcut o afirmaţie similară. 

„Yoga este absolut incompatibilă cu credinţa noastră ortodoxă şi nu are loc în viaţa creştinilor", a spus forul suprem al Bisericii Ortodoxe din Grecia, conform Mediafax. 

Un deputat PNL salută declaraţia BOR

"Salut punctul de vedere foarte ferm al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la practicarea yoga. Incompatibilitatea dintre Adevărul revelat lumii prin Fiul Lui Dumnezeu si această gimnastica religioasă hindusa este clar și indiscutabil. Până la urmă, pe lângă secularismul neo-marxist, mai există o sursă de atac împotriva creștinismului: neo-paganismul agresiv si totalitatea apucaturilor de tip ocult, samanic ori panteist care tind să corupă sufletește tot mai mulți oameni, peste tot în lumea cu pretenții de civilizatie a "progresului"!", a scris Daniel Gheorghe pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel