Biserica Ortodoxă, implicată în proiecte europene
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
camin batrani
camin batrani

Arhiepiscopia Bucureștilor demarează implementarea unui program strategic de incluziune socială aferent perioadei 2012 - 2015. Programele sociale care vor fi demarate vor deservi persoanele aflate în dificultate.

Dezvoltarea capacității organizaționale este un obiectiv strategic pe care Arhiepiscopia și-a propus sǎ-l atingǎ prin participarea până în 2014 a cel puțin 90 de persoane la cursuri de formare/perfecționare (15% din parohii), înfiinţarea în 2012 a unui Centru de Resurse funcțional pentru parohii/mănăstiri/ONG-uri ale BOR și dezvoltarea capacitǎţii instituționale de a propune și implementa cel puțin 10 proiecte noi în următorii 3 ani.

Varietatea și numǎrul serviciilor sociale ale Arhiepiscopiei vor fi dezvoltate ca răspuns la nevoile sociale încă nesatisfăcute prin cel puțin 3 noi servicii specializate între 2013-2014 (pentru copii, persoane cu adicții și persoane cu dizabilități). Ȋn acest sens, se va realiza o evaluare sistematică a nevoilor privind înființarea de centre sociale la nivelul a 50 de parohii în 2012 (8% din parohii). Ȋn prezent, Arhiepiscopia are 6 așezǎminte sociale și desfǎșoarǎ 6 programe precum programul de ajutor alimentar “Sf. Mina”, „Hranǎ la domiciliu”, Programul „Vasiliada” etc.

“Ne-am propus ca în perioada urmǎtoare sǎ comunicǎm mai mult cu mediul extern. Avem în vedere încheierea a cca. 15 parteneriate cu autoritățile pentru dezvoltarea și finanțarea serviciilor sociale la nivelul parohiilor. Ȋn același timp ne-am propus sǎ creştem cu 25% ponderea informațiilor despre activitățile sociale comunicate mass media BOR și a website-ului www.arhiepiscopiabucurestilor.ro”. a declarat Arhidiacon Ionuț Iordăchescu, consilier eparhial – Coordonator al Sectorului Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor..

Aceastǎ strategie a fost dezvoltatǎ în cadrul proiectului “Rețea teritorială de furnizori creștini de servicii sociale – Parteneri strategici în domeniul incluziunii sociale”. Cofinanţat din Fondul Social European prin Autoritatea de Management Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), proiectul a fost implementat de cǎtre Organizaţia Internaţionalǎ de Caritate Creștin-Ortodoxǎ (IOCC) România în parteneriat cu Patriarhia Românǎ și Federaţia Filantropia în perioada 2009 – 2012.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact este Anemarie Gasser, Manager Proiect – IOCC Romania (tel. 0314053406, e-mail: [email protected])

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel