Biserica Ortodoxă îi condamnă pe cei care refuză vaccinarea. Care este păcatul lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Cei care nu se vaccinează împotriva Covid-19 fac un păcat pentru că nu se gândesc decât la ei, spune Biserica Ortodoxă a Rusiei.

Potrivit Agerpres, Biserică Ortodoxă a Rusiei i-a criticat pe rușii care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că aceștia sunt „păcătoşi care trebuie să se căiască pentru tot restul vieţii lor”. Mesajul dur al Bisericii vine în contextul în care Rusia a raportat o nouă creştere a numărului zilnic de infectări şi de decese asociate coronavirusului.

Biserica Ortodoxă a Rusiei i-a îndemnat pe credincioşii ruşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, după ce alte 24.353 de cazuri au fost confirmate luni, inclusiv 6.557 la Moscova, în urma cărora bilanţul oficial la nivelul întregii ţări a ajuns la 5.635.294 de cazuri confirmate de la începutul pandemiei. Grupul guvernamental de lucru pentru combaterea pandemiei din Rusia a anunţat că alte 654 de persoane au murit din cauze asociate noului coronavirus în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al deceselor raportate la nivel naţional a urcat la 138.579.

Sute de mii de decese în Rusia din cauza Covid-19. Cei care nu se vaccinează păcătuiesc fiindcă nu se gândesc decât la ei

Agenţia federală pentru statistică din Rusia ţine un registru separat al deceselor şi afirmă că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese asociate COVID-19 din aprilie 2020 până în aprilie 2021. Exprimându-se la televiziunea de stat, mitropolitul Ilarion, conducător al Direcţiei de Relaţii Externe din cadrul Patriarhiei Moscovei, a spus că persoanele care refuză să se vaccineze comit "un păcat pentru care vor trebui să se căiască pentru tot restul vieţii lor".

„Văd în fiecare zi astfel de situaţii, oameni care vizitează un preot pentru a mărturisi că au refuzat să se vaccineze - sau apropiaţi ai lor - şi au cauzat, fără să vrea, moartea unei alte persoane", a adăugat el. „Păcatul apare atunci când te gândeşti doar la tine, nu şi la o altă persoană”, a mai spus mitropolitul Ilarion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel