UPDATE/ Biserică în flăcări în Constanţa. Enoriaşii au reuşit să fugă la timp
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un incendiu a avut loc duminică într-o biserică din Constanţa. 

UPDATE: Un număr de 11 apartamente au fost afectate de flăcări şi fum, iar faţada blocului în care sunt aceste locuinţe a fost distrusă de foc, în urma incendiului care a cuprins duminică o biserică dintr-un cartier din municipiul Constanţa.

"La incendiul de la biserica din Constanţa: 4 din 11 apartamente, afectate de incendiu şi de fum, restul - de fum (7 apartamente); latura dinspre biserică a faţadei blocului, afectată de flăcări. Aproximativ 500 metri pătraţi - construcţie de lemn din curtea bisericii - arsă complet", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

- ştirea iniţială - 

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate de Gruparea de Jandarmi Mobilă din biserica cuprinsă de flăcări, duminică, într-un cartier din municipiul Constanţa, iar 15 locatari ai unui bloc din vecinătate, afectat de incendiu, s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri, a informat ISU "Dobrogea".

Potrivit ISU, două persoane au suferit atac de panică, iar o a treia, arsuri minore la antebraţ.

"Pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, la faţa locului salvatorii acţionează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 1 ambulanţă SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată şi 1 ambulanţă SAJ", a transmis ISU.

Este vorba de o biserică din cartierul Tomis Plus.

Flăcările sunt violente, cu mari degajări de fum şi a fost afectat şi un bloc din apropiere.

Pompierii au scos din lăcaşul de cult 11 butelii de aragaz.

"Toate persoanele din blocul alăturat s-au autoevacuat. Din informaţiile primite de la preotul bisericii, în interiorul lăcaşului de cult nu mai sunt persoane", a transmis ISU.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, "deocamdată, o singură pacientă, de 45 de ani, are arsuri gradul unu pe antebraţ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean", scrie Agerpres.

Incendiu la un cămin de nefamiliști din Prahova. 19 persoane au fost evacuate

Un incendiu a izbucnit miercuri seară, 17 august, într-un cămin de nefamilişti din localitatea prahoveană Brazii de Sus, mai multe persoane aflate în imobil, unele cu cetăţenie ucraineană, fiind evacuate.

Incendiu într-un apartament - cămin nefamilişti în Brazii de Sus. Intervenim cu 3 autospeciale de stingere, o autoplatformă de salvare de la înălţimi, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă B2, o ambulanţă de transport personal şi victime multiple, informează ISU Prahova.

Potrivit sursei citate, 19 persoane aflate în imobil au fost evacuate. Printre acestea sunt şi cetăţeni ucraineni.

La faţa locului s-au acordat îngrijiri medicale unor persoane intoxicate cu fum, precizează ISU. O persoană a fost transportată la UPU.

Clădirea care a luat foc are 4 etaje. Incendiul s-a produs într-un apartament de la etajul 2, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.

Incendiul a fost lichidat, conform Agerpres.

Incendiu la un fast-food din Arad înainte de deschidere pentru clienţi

Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă, la un fast-food din municipiul Arad, cu câteva minute înainte de ora deschiderii pentru clienţi, iar flăcările au distrus bucătăria, fără a se înregistra victime.

Localul, care oferă meniuri cu specific chinezesc, este situat pe Calea Victoriei, aproape de Spitalul Judeţean, iar flăcările au izbucnit înainte de ora 10,00, când angajaţii găteau în bucătărie şi se pregăteau să deschidă pentru clienţi.

Pompierii arădeni, a căror bază este situată aproape de locul incendiului, au intervenit cu câteva echipaje de stingere şi descarcerare, reuşind să limiteze flăcările în limitele găsite.

"La ajungerea forţelor, incendiul se manifesta la bucătăria clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, cu posibilitate de extindere la imobilele situate in proximitate. Incendiul a fost localizat prompt în limitele găsite, în aproximativ 15 minute de la sosirea echipajelor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Pompierii urmează să stabilească din ce cauze s-a produs incendiul, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel