Data actualizării:
Data publicării:

Biserica din București cu părticele din moaștele Cuvioasei Parascheva. Unde poți merge dacă nu ajungi la Iași

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Viral
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Capitala României este locul unde cele mai multe biserici sunt aflate sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva, una dintre cele mai iubite sfinte din calendarul ortodox.

Cu prilejul marelui praznic al Cuvioasei, care va avea loc luni, 14 octombrie, 17 lăcașuri de cult ortodoxe din București și-au îmbrăcat straiele de sărbătoare. Unul dintre lăcașurile cele mai frecventate de credincioși este Biserica Sfânta Vineri Nouă, situată în inima Bucureștiului, care poartă hramul Făcătoarei de Minuni, Sfânta Parascheva.

Aici, credincioșii se roagă adesea la racla ce adăpostește părticele din moaștele Sfintei Parascheva, ale Sfântului Ierarh Nicolae și ale Sfântului Haralambie. În perioada premergătoare sărbătorii, lăcașul devine un adevărat centru de pelerinaj pentru credincioșii veniți nu doar din București, ci și din alte județe ale țării. 

Multe dintre persoanele venite să se roage la racla Cuvioasei au mărturisit că au experimentat adevărate minuni în urma rugăciunilor. Unii pelerini au fost vindecați de boli grave, alții au depășit crize financiare majore, au reușit să își găsească pacea interioară sau să restabilească armonia în familie.

De asemenea, racla și icoana Cuvioasei Parascheva, ambele îmbrăcate în argint, sunt înfrumusețate cu flori, biserica transformându-se într-o adevărată expoziție florală. Pe parcursul weekendului, credincioșii au schimbat impresii despre experiențele lor spirituale și au discutat despre miracolele Cuvioasei.

În Biserica Sfânta Vineri Nouă, ca și în alte lăcașuri de cult din țară, rugăciunile rostite la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au adus alinare și bucurie în casele și sufletele a numeroși români. Credincioșii care și-au exprimat necazurile și au cerut ajutorul Cuvioasei, au urmat îndemnul preoților de a citi Acatistul Sfintei, de a ține post și de a face donații pentru cei nevoiași.

Biserica Sfânta Vineri Nouă continuă să fie un simbol al credinței și speranței pentru mulți români, mai ales în aceste zile de sărbătoare, când pelerinii se adună în număr mare pentru a-și înălța rugăciunile către Sfânta Parascheva, cunoscută pentru nenumăratele ei fapte de milostenie și intervenții divine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel