Biserică arsă în Vinerea Mare. Dan Ciachir, eveniment similar în 1930: Au murit 116 oameni. Ușa s-a blocat, incendiul a pornit de la o lumânare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În Vinerea Mare, o biserică din județul Vrancea a fost cuprinsă de flăcări. Scriitorul Dan Ciachir a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre un eveniment similar din anul 1930.

În această seară, o biserică a fost cuprinsă de flăcări în satul Topești, comuna Bârsești din județul Vrancea. Mai multe echipaje de stingere, patru autospeciale și o ambulanță SMURD au intervenit pentru lichidarea incendiului. De asemenea, au fost chemate la fața locului, în sprijin, autospeciale și echipaje din localitățile învecinate (citește mai mult AICI). 

Dan Ciachir, eveniment similar în 1930

Dan Ciachir a venit cu informații, în exclusivitate pentru DC News, despre un eveniment similar petrecut în Vinerea Mare, în anul 1930:

„Acum 91 de ani a ars biserica din Costești, județul Argeș, au murit 116 oameni în Vinerea Mare. Evenimentul s-a întâmplat pe 18 aprilie 1930. Lumea era în biserică, ușa s-a blocat, incendiul a pornit de la o lumânare și s-au aprins coroanele din podul bisericii. A fost o catastrofă foarte comentată în epocă.

La câteva zile, Nae Ionescu a scris un articol. Se căutau explicații pentru faptul că nu a ars Evanghelia, că o salbă fusese furată de la o icoană. Articolul a apărut pe 1 mai 1930, la 12 zile după eveniment. A avut un mare ecou în epocă. De asemenea, Ion Lucian Ciucu, un redactor și publicist al Televiziunii Române, a făcut un foarte interesant documentar pe această temă“, a precizat scriitorul Dan Ciachir.

VEZI ȘI   -   Incendiu la o biserică din Vrancea, în Vinerea Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel