Biscuiții sunt printre cele mai ușoare și amuzante deserturi pe care le puteți face împreună cu copiii sau nepoții. Pe lângă un timp de calitate pe care îl petreceți cu cei mici, aveți ocazia să le transmiteți acestora din rețetele de familie, creându-le în același timp și ”amintiri din copilărie”.
Ingrediente
300 grame făină
un praf de sare
125 grame zahăr pudră
1 pachețel de zahăr vanilat
200 grame unt moale
2 albușuri de ou
20 grame cacao sau ciocolată menaj, răzuită mărunt.
Mod de preparare
1. Se amesteca făina, sarea, zahărul și zahărul vanilat.
2. Se adaugă untul și se amestecă la mână.
3 Se adaugă albușurile bătute spumă, unul câte unul, și apoi pudra de cacao sau ciocolata rasă, după preferințe, se omogenizează ingredientele până se obține o pastă foarte lipicioasă.
4. Pasta obținută se pune în folie alimentară și se lasă la rece, în frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră.
FOTO: Freepik @gpointstudio
5. După acest interval de timp se scoate de la rece și se întinde cu sucitorul în foaie nu foarte groasă. Pentru impresie artistică, după ce ați întins foaia puteți să treceți peste ea cu un sucitor cu modele specifice Crăciunului.
6. Biscuiții se taie apoi cu ce forme aveți, de la cele specifice Crăciunului, la inimioare sau steluțe, după preferințe și inspirația de moment.
7. Biscuiții obținuți se pun într-o tavă, în care ați pus deja o hârtie de copt, și se coc pentru 15 minute la 200 de grade Celsius.
După coacere, biscuiții trebuie să fie moi când îi scoateți din cuptor și nu tari, deoarece la aer și după răcire se mai întăresc.
Când sunt reci, biscuiții se pot depozita într-o cutie metalică, pe un șervețel de hârtie, care preia din grăsimea acestora.
Ca truc pentru a preveni întărirea biscuiților, puteți pune și o felie de pâine în cutie. În acest mod, biscuiții se pot menține proaspeți pentru cel puțin o săptămână, dacă nu sunt consumați încă de la terminarea șarjei de bunătăți.
Poftă bună și sărbători frumoase!
Citește și: Salamul de biscuiți, desertul copilăriei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă să meargă la olimpiadă, iar ea s-a întors cu locul I. Povestea fetei care a învins prejudecățile și neajunsurile
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Vin ploile în minivacanța de 1 Mai și de Paște. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea până la finalul săptămânii / video
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”