Biscuiții de casă, deliciul pentru Moș Crăciun. Copiii pot să își manifeste creativitatea alături de bunici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @gpointstudio
FOTO: Freepik @gpointstudio
Biscuiții de casă sunt cel mai rapid și gustos mod de a petrece timp de calitate, în bucătărie, alături de copii sau nepoți.

Biscuiții sunt printre cele mai ușoare și amuzante deserturi pe care le puteți face împreună cu copiii sau nepoții. Pe lângă un timp de calitate pe care îl petreceți cu cei mici, aveți ocazia să le transmiteți acestora din rețetele de familie, creându-le în același timp și ”amintiri din copilărie”.

Ingrediente

300 grame făină

un praf de sare

125 grame zahăr pudră

1 pachețel de zahăr vanilat

200 grame unt moale

2 albușuri de ou

20 grame cacao sau ciocolată menaj, răzuită mărunt.

Mod de preparare

1. Se amesteca făina, sarea, zahărul și zahărul vanilat.

2. Se adaugă untul și se amestecă la mână.

3 Se adaugă albușurile bătute spumă, unul câte unul,  și apoi pudra de cacao sau ciocolata rasă, după preferințe, se omogenizează ingredientele până se obține o pastă foarte lipicioasă.

4. Pasta obținută se pune în folie alimentară și se lasă la rece, în frigider, pentru cel puțin o jumătate de oră.

FOTO: Freepik @gpointstudio

5. După acest interval de timp se scoate de la rece și se întinde cu sucitorul în foaie nu foarte groasă. Pentru impresie artistică, după ce ați întins foaia puteți să treceți peste ea cu un sucitor cu modele specifice Crăciunului.

6. Biscuiții se taie apoi cu ce forme aveți, de la cele specifice Crăciunului, la inimioare sau steluțe, după preferințe și inspirația de moment.

7. Biscuiții obținuți se pun într-o tavă, în care ați pus deja o hârtie de copt, și se coc pentru 15 minute la 200 de grade Celsius.

După coacere, biscuiții trebuie să fie moi când îi scoateți din cuptor și nu tari, deoarece la aer și după răcire se mai întăresc.

Când sunt reci, biscuiții se pot depozita într-o cutie metalică, pe un șervețel de hârtie, care preia din grăsimea acestora.

Ca truc pentru a preveni întărirea biscuiților, puteți pune și o felie de pâine în cutie.  În acest mod, biscuiții se pot menține proaspeți pentru cel puțin o săptămână, dacă nu sunt consumați încă de la terminarea șarjei de bunătăți.

 Poftă bună și sărbători frumoase!

Citește și: Salamul de biscuiți, desertul copilăriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel