Biscuiți nemțești Pfeffernusse. Rețeta de weekend
Biscuiți nemțești Pfeffernusse sunt perfecți pentru weekend. Se prepară ușor și repede.
Ingrediente
300 g făină
200 g zahăr brun
după gust: sare, piper alb, scorţişoară, nucşoara, ghimbir pudră
50 g unt topit
2 ouă
100 g miere
zahăr pudră pentru ornat
1/2 plic praf de copt
Cum se prepară
Amestecă bine toate ingredientele de mai sus până când aluatul se formează. Înfăşoară aluatul în folie de plastic şi dă-l la frigider pentru cel puţin o oră, scrie atlasculinar.ro.. Încinge cuptorul la 175 de grade Celsius şi pregăteşte tava pentru copt cu hârtie de copt. Pune câte o lingură de aluat în palme şi formează o mingiuţă de mărimea unei nuci cu palmele. Aşază biscuiţii în tavă şi dă-i la cuptor pentru 13-14 minute. Se pot servi simpli sau pudraţi cu zahăr cât sunt încă calzi.
BONUS: Clătite nemțești
Ingrediente
- 470 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr tos
- 160 g făină
- 2 fiole esență de vanilie
- 120 g unt
Pentru servit
- zahăr pudră
- fructe de pădure
- sirop de arțar
- frișcă
- miere
- cremă de ciocolată
- mascarpone
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la treapta mare. Pune untul într-o tavă (cu dimensiunea de 33 x 23 x 5 cm) sau o tigaie de fontă și dă-l la cuptor să se topească, potrivit retetepractice.ro. Între timp, într-un bol mare combină laptele cu ouăle, vanilia, făina și zahărul granulat.
Când se topește untul toarnă aluatul în tavă și nivelează-l. Lasă la copt 20-30 de minute sau până când mijlocul se coace și marginile devin pufoase și aurii. Scoate din cuptor și pune pe deasupra topping-ul de servire dorit.
- Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News