Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Biscuiți marocani fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă. Sursa - Pexels
Biscuiți marocani fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă. Sursa - Pexels
Biscuiții marocani fără făină și fără grăsimi sunt un desert potrivit și celor care sunt la dietă. Originari din Maroc, acești biscuiți savuroși ne vor cuceri de la prima bucățică.

Iată ingredientele necesare preparării acestor biscuiți:

250 de grame de migdale,

1 lingura de cacao neîndulcită,

8 gr praf de copt,

50 de grame de zahăr,

2 ouă,

zahăr pudră,

nuci pentru garnitură (opțional),

linguriță de scorțișoară.

Metoda de preparare a biscuiților marocani

Mai întâi, luați un robot de bucătărie și puneți cele 250 de grame de migdale. Tocați-le mărunt, iar apoi adăugați 50 de grame de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Amestecați totul din nou și transferați amestecul obținut într-un bol destul de mare.

Tartă cu ciocolata, fistic și portocale: moale în interior și crocantă la exterior

Adăugați în bol o lingură de cacao neîndulcită, 8 g praf de copt și amestecați totul cu o spatulă.  Apoi spargeți două ouă, continuând să amestecați totul pentru a obține un aluat  omogen.

Luați puțin aluat cu mâinile și formați bile, pe care le puneți pe o farfurie cu zahăr pudră.  Procedați în acest fel până veți termina tot aluatul.

Pune usturoi sub pernă: vei fi surprins când vei vedea ce se întâmplă  

Între timp pregătiți o tavă de copt, pe care o tapetați cu hârtie de pergament. Așezați toate biluțele de aluat, în tavă, la o distanță una de alta.

Apoi pe fiecare bilă de aluat se pune o jumătate de nucă decojită, apăsând pentru a aplatiza bila.

Tava se dă în cuptor la 180°C, pentru aproximativ 15 minute. La sfârșitul timpului de copt, biscuiții  cu aromă marocană sunt gata pentru a fi servii. Îi poți aduce la masă, însoțiți de o ceașcă bună de cafea. Bucura-te de masa ta.

BONUS. Tartă cu gem: O rețetă delicioasă, din bucătăria bunicii

Tarta cu gem este unul dintre deserturile clasice ale bunicii. Fiecare bunică avea propria sa rețetă și fiecare nepot spunea că a lui era cea mai bună. Vă prezentăm, așadar, o rețetă minunată, pe care o puteți pregăti chiar cu gemul din cămară.

Ingrediente:

300 de grame de făină,

150 de grame de zahăr,

100 grame de unt rece,

1 ou,

1 gălbenuș de ou,

1 linguriță de praf de copt,

praf de sare,

1 borcan de gem cu aroma ta preferată.

Cum să dezgheți, rapid, carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu

Tartă cu gem. Preparare

Într-un castron mare, amestecați făina împreună cu praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați apoi untul moale în bucăți mici și lucrați totul cu vârful degetelor, până obțineți un amestec nisipos.

Faceți un bol în centrul amestecului și continuați adăugând oul și gălbenușul. Frământați totul până obțineți un aluat moale, dar nu lipicios.

Luați aluatul, formați o minge și înfășurați-o în folie alimentară. Se lasă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. După ce timpul a trecut, luați-l înapoi și împărțiți-l în două.

Întindeți o foaie de aluat pe care o veți așeza pe o tavă  rotundă, cu diametrul de 24 cm și marginea de 3 cm de copt,  care a fost în prealabil tapetată cu hârtie de pergament.  Acoperiți bine și marginile tăvii cu foaie de aluat.

Încă nu folosești încă o cutie de pantofi în bucătărie? Un truc ingenios de care nu ai știut până acum

Tăiați aluatul care depășește marginea tăvii și adăugați-l la partea lăsată deoparte. Înțepați baza tartei cu o furculiță și întindeți peste ea gemul,  care trebuie  distribuit uniform.

Întindeți a doua parte de aluat și tăiați fâșii de aproximativ 2 cm lățime, cu tăietorul zimțat sau cu un cuțit. Folosiți aceste fâșii de aluat pentru a forma un grătar pe suprafața gemului.

Coaceți tarta cu gem într-un cuptor cu convecție, timp de 30 de minute, la 180° C. Odată ce suprafața devine aurie, tarta se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a o scoate din tavă. Pentru o tartă mai aromată puteți adăuga coaja rasă a unei jumătăți de lămâie, un strop de esență de  vanilie, plus o lingura de lichior în aluat.  Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel