Biscuiți de ovăz din trei ingrediente: nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 24 aug 2022, 09:46
WhatsApp
Biscuiți de ovăz din trei ingrediente - nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă. Sursa - pixabay.com
Biscuiți de ovăz din trei ingrediente - nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă. Sursa - pixabay.com
Astăzi vom face niște biscuiți super gustoși din fulgi de ovăz și nucă de cocos.

Pentru a pregăti acești biscuiți sănătoși și delicioși, veți avea nevoie doar de câteva ingrediente. Veți vedea că prepararea lor va fi extrem de simplă și îi vei putea coace după doar 5 minute de pregătire. Biscuiții vor fi moi și delicioși.

 

Ingrediente pe care trebuie să le folosiți:

 

1 pahar de nucă de cocos rasă,

1 pahar de lapte de cocos,

1 pahar de fulgi de ovăz,

1 linguriță esență de vanilie (opțional),

1/2 pahar de fulgi de ovăz măcinați.

 

Metoda de preparare

 

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să puneți fulgii de ovăz într-un castron mare. Se adaugă apoi nuca de cocos rasă și se amestecă ușor cu ajutorul unei furculițe.

Odată terminată această operațiune simplă, turnați laptele de cocos în bol. Ulterior, dacă doriți, puteți adăuga și esența de vanilie.

Pulpe de pui la cuptor cu prune: nu ați gătit niciodată ceva mai delicios

Amestecați cu furculița și adăugați și ovăzul măcinat. În acest fel, biscuiții vor fi mai consistenți și nu se vor destrăma. Apoi reluați amestecarea până când aluatul devine omogen.

Când aluatul, puteți crea biscuiții.  Luați câte puțin aluat și formați o bilă pe care o puneți pe o tavă de copt, acoperită cu pergament. Cu o lingură, presați bila formată. Repetați până se epuizează aluatul.

Spaghete în sos cremos de ciuperci: rețeta care te salvează, când vrei să prepari o cină delicioasă

Mai rămâne doar să stropiți fiecare biscuit cu puțină nucă de cocos rasă și să dați tava la cuptorul încins. Coaceți biscuiții, timp de 15 minute, la o temperatura de 180 de grade.

Odată gata, lăsați-i să se răcească la temperatura camerei. Poftă bună!

 

 

BONUS. Desert delicios de ciocolată: fără făină și fără ouă. Toată familia te va lăuda 

 

Acest desert fără coacere este surprinzător de ușor de făcut. Și nu aveți nevoie de gelatină! O bază moale de fursecuri, un strat de cremă dulce și multă ciocolată. 

Pentru a face un desert de ciocolată, veți avea nevoie de cele mai simple produse. Alege însă ciocolata după gustul tău: albă sau neagră, cu lapte sau amară.  

Ingrediente:


fursecuri  - 250 grame,
unt - 120 grame,
zahăr pudră - 200 grame,
smântână - 200 ml
ciocolată - 180 grame.


Preparare  


Se macină fursecurile cu ajutorul unui blender și se amestecă cu 100 grame de unt topit. Acoperiți o formă cu folie și întindeți masa de fursecuri într-un strat uniform.

Prăjiți zahărul pudră într-o tigaie uscată până devine un lichid omogen. Se toarnă 150 ml de smântână și se amestecă până când compoziția devine omogenă.

Un aperitiv rafinat, cu un ingredient special: nu ați mai preparat acest fel de mâncare

Adăugați 20 grame de unt și amestecați bine. Se toarnă amestecul pregătit peste stratul de fursecuri și se întinde uniform. 

Apoi turnați smântâna fierbinte rămasă peste ciocolată și amestecați până când compoziția este omogenă.

Acoperiți desertul cu un strat de ciocolată și puneți-l la frigider până se întărește. Scoateți cu grijă desertul din formă și tăiați-l în porții. Poftă bună!

 

 

 

BONUS. Cremă de lămâie, un desert delicios, gata în câțiva pași 

 

Crema de lămâie este cu adevărat un desert extraordinar: o poți savura așa cum este sau o poți folosi pentru a umple plăcinte, brioșe, prăjituri. 

Îți vei face oaspeții și membrii familiei fericiți, oferindu-le o rețetă specială. Puteți rade puțină coajă de lămâie pentru a orna desertul sau decorați-l cu zahăr pudră și o frunză de mentă.

În fine, dacă îți place un gust mai hotărât, aromatizează-l cu o picătură de limoncello, care își va amplifica proprietățile digestive la sfârșitul mesei.

Cremă de lămâie fără gătit: ingrediente.

1 lămâie,

250 ml mascarpone,

200 grame smântână,

2 linguri de lichior limoncello.

 

Prepararea desertului

 

Cu o oră înainte de a începe prepararea desertului, puneți smântâna, vasul și telul mixerului pe cel mai rece raft la frigiderului. Acest truc îți va permite să obții, în scurt timp, o spumă catifelată și moale.

Puneți mascarpone într-un bol și lucrați-l cu o lingura pentru a îl transforma într-o cremă. Bateți smântâna cu mixerul până se întărește.

Chipsuri ultra ușoare, preparate în cuptorul cu microunde: o porție are mai puțin de 50 de calorii  

La final, stoarceți lămâia, strecurați sucul și turnați-o într-un pahar, adăugați limoncello și păstrați-o la îndemână.

Luați un bol și transferați puțin suc de lămâie, o lingură de  frișcă și una de mascarpone și amestecați bine.

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

Continuați în acest fel până ați terminat toate ingredientele, dar aveți grijă să nu demontați amestecul. Odată ce acest proces este încheiat, sigilați recipientul cu folie alimentară și puneți-l la frigider pentru a se întări timp de 3 ore, înainte de a-l savura. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?