Data publicării:

Biscuiți cu alune, migdale și scorțișoară: ușor de făcut, sunt super delicioși

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Biscuiți cu alune, migdale si scorțișoară, ușor de făcut și sunt super delicioși.Sursa - pixabay.com
Biscuiți cu alune, migdale si scorțișoară, ușor de făcut și sunt super delicioși.Sursa - pixabay.com

Biscuiții cu alune, migdale și scorțișoară sunt un adevărat răsfăț pentru toată lumea.

Excelenți pentru micul dejun, sfărâmicioși și fabuloși de gustoși, acești biscuiți vă dau energia potrivită pentru a începe o nouă zi. Sunt potriviți și pentru a fi serviți ca o gustare sau la finalul unei cine, alături de o ceașca de ceai sau un pahar cu lapte.

Biscuiții au un miros capabil să-i satisfacă chiar și pe cei mai pretențioși. Rețeta este simplu de preparat și care poate fi modificată în multe alte variante. De exemplu, dacă nu vă place scorțișoara, optați pentru coaja de lămâie sau portocală.

Pizza apetisantă, preparată într-o tigaie, este gata în doar 10 minute. Rețeta ușoară

Iar dacă sunteți în căutarea unei variante mai ușoare, înlocuiți untul cu ulei: veți obține biscuiți foarte ușori, dar la fel de buni!

 

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de:

făină - 150 grame,

migdale - 30 grame,

alune de pădure - 20 grame,

ou -  1 bucată,

zahăr - 60 grame,

unt  - 70 grame,

praf de copt pentru prăjituri - 1 plic,

scorțișoară măcinată - 2 lingurițe.

 

Modul de preparare

 

 

Preîncălziți cuptorul la 180°. Tapetați o tavă  cu hârtie de copt, unsă cu ulei. Acum puneți alunele, migdalele și zahărul în robotul de bucătărie și tocați-le grosier. Adăugați apoi untul moale,  scorțișoara, oul, făina și amestecați toate ingredientele.

Transferați amestecul proaspăt făcut pe blatul de lucru și întindeți un dreptunghi de aproximativ 7 cm lățime. Decupați apoi biscuiții, folosind formele preferate sau un pahar. 

Paste cu brânză, coapte în forme pentru brioșe: o rețetă originală pentru un aperitiv fabulos

Biscuiții se presară cu zahăr și se coc la cuptor pentru 15 minute. Transferați biscuiții copți într-o farfurie de servire și serviți-i pe masă. Ideal este să-i serviți cu lapte fierbinte sau suc de portocale pentru a începe ziua cel mai bine. Poftă bună!

 

Biscuiți fără făină, preparați din două ingrediente. O porție are doar 60 de calorii

 

Vă propunem azi o rețetă ușoară, care se face rapid și este delicioasă - biscuiți fără făină, din două ingrediente. Mai mult, aveți nevoie de doar două ingrediente. Biscuiții nu conțin ouă, lapte sau gluten, prin urmare sunt foarte potriviți pentru cei care au intoleranță alimentară. 

Pentru aproximativ zece biscuiți aveți nevoie de aceste ingrediente:

- 90 de grame de migdale măcinate,

- trei linguri de sirop de arțar.

 

Modul de preparare

 

În primul rând, puneți migdalele tocate într-un vas și apoi turnați siropul de arțar peste ele. Amestecați cu atenție. Amestecați cu o lingură de lemn, până când compoziția capătă o consistență compactă frumoasă.

După ce compoziția este gata, luați o tavă în care veți puneți hârtie de copt. Pe hârtia de copt, care a fost udată în prealabil, așezați biscuiții. Luați câte puțin aluat cu o linguriță și apoi cu mâinile umede formați biluțe, pe care le presați un pic atunci când le așezați pe tavă.

Clătite din cartofi, fără ouă, fără lapte și fără unt. Rețetă italiană

Acum nu vă mai rămâne decât să puneți tava într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade, timp de aproximativ zece minute.

Înainte de a-i servi, biscuiții trebuie să se răcească  Dacă doriți, îi puteți presura cu zahăr pudră. Poftă bună!

 

Biscuiți după rețeta bunicii: pregătește-i din lapte și faina, în doar câteva minute 

 

Preferi să servești la micul dejun ceva dulce? Încearcă să pregătești acasă niște biscuiți super delicioși.

Rețeta pe care o prezentăm mai jos este simplă și vei avea nevoie de câteva ingrediente. În rezultat, vei obține niște biscuiți cu o aromă deosebită. Desertul va fi gata în jumătate de oră.

Ingrediente:

150 ml lapte,

120 ml ulei,

400 grame de făină,

10 grame praf de copt,

120 ml de zahăr,

10 grame de zahăr vanilat,

10 grame coaja de lămâie.

 

Metoda de preparare

 

Pentru a începe prepararea biscuiților, ia un bol de mărime medie și pune făina, zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, coaja de lămâie, laptele și uleiul. Apoi, frământă bine cu mâinile până obții un aluat omogen și fără cocoloașe.

Acoperă vasul cu un prosop și lăsă aluatul să se odihnească aproximativ zece minute. Apoi mută  aluatul pe o suprafață de lucru. Din aluat întinde o foaie și, cu un pahar, formează biscuiții. 

Unele gospodine adaugă oțet atunci când fierb cartofii. Iată de ce fac asta

O tavă dreptunghiulară se tapetează cu hârtie de copt și se așează biscuiții, care se coc la o temperatura de 180°C, timp de 25 de minute. Odată găta, biscuiții se scot din cuptor, se lasă să se răcească, iar apoi se savurează cu o ceașcă de ceai sau cafea. Biscuiții pot fi serviți la micul dejun sau ca și gustare în timpul zilei. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel