Biroul Electoral Central, două respingeri de candidaturi pentru europarlamentare
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Inquam Photos / Mălina Norocea
Inquam Photos / Mălina Norocea
Biroul Electoral Central a respins lista de candidaturi ale unei formațiuni politice, precum și candidatura unui independent pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins, marți, lista de candidaturi din partea Partidului Diaspora Unită, respectiv candidatura independentă a lui Octavian Jurma pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, transmite Agerpres.

Potrivit sursei menționate, candidaturile propuse au fost respinse deoarece lista se susținători nu cuprindea numărul de semnături conforme, de 200.000 în cazul formațiunilor politice, respectiv de 100.000 în cazul independenților.

Astfel, Partidul Diaspora Unită și-a depus lista de candidaturi cu doar 190.323 de semnături conforme, în timp ce Jurma a avut numai 2.081 de semnături.

Totodată, BEC a admis în parte candidaturile propuse de Partidul Alternativa Dreaptă la alegerile europarlamentare, fiind respinsă candidatura persoanei care se afla pe locul trei al listei pe motiv că acesta face parte din alt partid.

15 formațiuni politice și alianțe electorale, precum și 7 independenți, admiși de BEC

Pe de altă parte, BEC a admis listele de candidați propuse pentru alegerile europarlamentare de Alianța Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei), Alianța Politică România Socialistă, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), Partidul Reînnoim Proiectul European al României (REPER), precum și a candidatului independent Paula Marinela Pîrvănescu.

Anterior, BEC a admis listele de candidați propuse de Alianța electorală PSD-PNL și Partidul S.O.S. România.

Astfel, un număr de 15 formațiuni politice și alianțe electorale și 7 candidați independenți s-au înscris la alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit anunțului BEC din 10 aprilie, când s-a încheiat termenul pentru depunerea candidaturilor.

Totodată, BEC a precizat că se va pronunța privind admiterea sau respingerea candidaturilor depuse, după parcurgerea tuturor etapelor, termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor fiind data de 29 aprilie.

Citește și: Românii din Diaspora care vor să voteze prin corespondență sau în secțiile din străinătate se pot înscrie online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel