Biotestamentul: Un nou trend printre viitoarele mămici care face furori pe Tik Tok
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Vatsal Bhatt/ Pexels
Fotografie de la Vatsal Bhatt/ Pexels
Viitoarele mămici din America au început să posteze videoclipuri cu propriul ”biotestament”, instrucțiuni reale de urmat în cazul în care apar complicații în timpul nașterii: este tendința ”voinței de viață” care face furori pe TikTok.  

Frica de viitor, de neașteptat, de a nu fi ascultate și protejate: acestea sunt motivele profunde din spatele nașterii tendinței TikTok ”voință de viață”, în care mamele își publică propriul ”biotestament ”.

Gravidele au decis să-și încredințeze eventualele ultime dorințe rețelei de socializare în cazul în care ar fi nevoite să aleagă între viața lor și cea a copilului.

De când dreptul federal la avort a fost eliminat în America, există multe viitoare mame care au început (pe bună dreptate) să-și facă griji. Există de fapt 13 state în care avortul a fost interzis: Texas, Idaho, Dakota de Sud, Wisconsin, Missouri, Virginia de Vest, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi, Alabama, potrivit Al Femminile.

În special femeile însărcinate din aceste state, dar nu numai ele, sunt cele care populează tendința TikTok: viitoarele mămici publică videoclipuri în care își declară voința dacă apar probleme în momentul nașterii, lăsând ceea ce este de fapt un biotestament.

Motivul profund al acestei tendințe constă în teama că viața copilului nenăscut va deveni o prioritate atunci când există o ”alegere” de făcut între mamă și copil: multe femei au decis să dezvăluie deschis că doresc să fie salvate în detrimentul copilului, în timp ce altele au publicat videoclipuri în care cer ca viața nou-născutului să fie protejată în detrimentul propriei vieți.

O tendință precum cea a ”voinței de viață”, prin simplul fapt de a exista, reprezintă expresia unei frici profunde și intolerabile a viitoarelor mame: aceea de a nu fi protejată. O teamă nefondată conform unor medici, întrucât cazurile în care este necesar să ”alegem” între viața mamei și cea a copilului sunt foarte rare.

Dar, din păcate, aceste cazuri există: o sarcină aduce cu ea îndoieli, temeri, incertitudini și o mulțime de evenimente neașteptate. Tocmai din acest motiv, TikTok a devenit ”containerul” dorințelor viitoarelor mămici care au decis să își exprime alegerea asupra vieții lor sau asupra noului născut.

@24wildroses this trend is so heavy. it’s not “exposing” a moms selfishness. to me, I would 1000000% want my first baby to be saved over myself. but now that I have several young kids at home waiting for mama to come back, absolutely save me. of course I’ll grieve the baby that I lost but expecting my young kids to grieve their mother their whole life is a burden I won’t willingly give them. THAT is also my job as a mother. #fyp #ifidie #save #mom #momsoftiktok #kids #controversy ♬ original sound - Kenzie K????????

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel