Bill Gates a dezvăluit ce rol a avut fundația sa la începutul pandemiei. “A fost foarte important că am făcut asta”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Bill Gates
Sursă foto: Facebook Bill Gates
Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a dezvăluit ce rol a avut fundația sa la începutul pandemiei de COVID-19.

Bill Gates a declarat pentru Sky News că lumea nu a fost pregătită pentru această pandemie așa cum ar fi trebuit să fie, dar vaccinurile anti-COVID ne vor ajuta să depășim această perioadă. El a dezvăluit, de asemenea, modul în care Fundația Bill și Melinda Gates a ajutat la mobilizarea resurselor pentru a juca un rol în controlul pandemiei.

„Pe măsură ce pandemia a lovit ne-am dat seama că aceasta era o problemă globală și că trebuie să gestionăm resursele globale și, în special, Marea Britanie, Franța și Germania au venit împreună cu alți actori precum OMS și fundația noastră.”, a spus Bill Gates.

„CEPI (Coaliția pentru Inovațiile de Pregătire Epidemică) a fost acolo pentru a face cercetări pentru dezvoltarea vaccinului; GAVI (Vaccine Alliance, un parteneriat public-privat global de sănătate cu scopul de a spori accesul la imunizare în țările sărace) pentru a cumpăra vaccinuri; Fondul Global pentru terapii și oxigen. Și asta este ACT-A - este nevoie de toate resursele și coordonare la nivel global.”, a adăugat Bill Gates.

ACT-A este o alianță globală care coordonează furnizarea de teste, tratamente și vaccinuri în întreaga lume. CEPI a fost fondată de Fundația Bill și Melinda Gates, care este și partener al celorlalte organizații menționate.

“A fost foarte important că am făcut asta, pentru că nu ne-am pregătit pentru această pandemie așa cum ar fi trebuit. Am învățat din mers, dar aș spune că vestea bună este că parțial datorită eforturilor ACT-A, parțial datorită banilor SUA pentru cercetare și dezvoltare, avem vaccinurile și va veni sfârșitul acestei pandemii.”, a mai declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel