Data actualizării:
Data publicării:

Bill Gates: Schimbare radicală în următorii cinci ani prin asistenți AI

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Bill Gates prognozează o schimbare radicală în lumea noastră în următorii cinci ani, argumentând că marile companii se angajează în proiecte de Inteligență Artificială pentru a dezvolta așa-numitul "asistent personal". Acesta este conceput să ne sprijine în sarcinile cotidiene și să ofere asistență în procesul de luare a deciziilor.  

Bill Gates lansează o profeție impresionantă, explicând că "asistentul personal va deveni o prezență comună în viețile noastre". Îl descrie drept un software de inteligență artificială capabil să "comunice într-un limbaj natural și să îndeplinească o varietate de sarcini, bazându-se pe informațiile pe care le deține despre utilizator", potrivit Fortune.

„Nu va trebui să folosiți aplicații diferite pentru sarcini diferite”, susţine Bille Gates, care a adăugat: „Pur și simplu îi veți spune dispozitivului dumneavoastră, în limbajul de zi cu zi, ce doriți să faceți. Și, în funcție de cât de multe informații veți alege să împărtășiți cu el, software-ul va fi capabil să vă răspundă în mod personal, deoarece va avea o înțelegere bogată a vieții dumneavoastră”.

De asemenea, companiile care lucrează în domeniul inteligenței artificiale au explorat diverse modalități prin care oamenii pot interacționa cu agenții lor, „inclusiv aplicații, ochelari, pandantive, broșe și chiar holograme”. „Toate acestea sunt posibilități, dar cred că primul mare progres în interacțiunea om-agent va fi reprezentat de căștile pentru urechi. Dacă agentul dvs. trebuie să ia legătura cu dvs., acesta vă va vorbi sau va apărea pe telefonul dvs”, mai spune Bill Gates.

Miliardarul american susține că cei mai mulți dintre noi vor purta o cască în ureche în cea mai mare parte a timpului, astfel încât să poată comunica oricând cu asistentul personal: „Acesta v-ar putea anunța când un zbor are întârziere, v-ar putea reaminti numele unei cunoștințe sau chiar v-ar putea ajuta să înțelegeți mai bine pe cineva cu un accent puternic și ar putea face multe alte lucruri utile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel