Bill Gates, cel mai bogat FERMIER din SUA
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 15 ian, 19:55
Bill Gates este cel mai bogat fermier din SUA.

Bill Gates a cumpărat de-a lungul timpului 242.000 de acri de teren agricol în SUA ,suficient pentru a-l face cel mai bogat proprietar privat de terenuri agricole din America, scrie Forbes.

După ani întregi de rapoarte privind cumpărarea de terenuri agricole în locuri precum Florida și Washington, The Land Report a dezvăluit că Gates, care are o avere de 121 de miliarde de dolari, potrivit Forbes, a construit un portofoliu masiv de terenuri agricole în 18 state. Cele mai mari terenuri ale sale se află în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri). În plus, el are o participație la 25.750 de acri de teren tranzitoriu de pe partea de vest a orașului Phoenix, Arizona, care se dezvoltă ca o nouă suburbie. 

Deși poate fi surprinzător faptul că un miliardar tehnologic ar fi, de asemenea, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din țară, aceasta nu este singura incursiune a lui Gates în agricultură. În 2008, Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat subvenții de 306 milioane dolari pentru promovarea agriculturii durabile, cu randament ridicat, în rândul micilor fermieri din Africa subsahariană și Asia de Sud. Fundația a investit în continuare în dezvoltarea și proliferarea „super-culturilor” rezistente la schimbările climatice. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro