Bill Gates are din nou cea mai valoroasă companie din lume. Microsoft a depășit Apple
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Bill Gates
Sursă foto: Facebook Bill Gates
Microsoft a depășit Apple în ceea ce privește capitalizarea bursieră, devenind astfel cea mai valoroasă companie cotată la bursă din lume, după ce Apple a ratat joi așteptările privind rezultatele, scrie CNBC.

Microsoft avea o capitalizare de piață de aproape 2.490 de miliarde de dolari la închiderea de vineri a pieței, în timp ce cea a Apple se situa la aproximativ 2.460 de miliarde de dolari.

Apple a anunțat joi că veniturile au ratat așteptările Wall Street în cel de-al patrulea trimestru fiscal al companiei, ca urmare a constrângerilor din lanțul de aprovizionare. CEO-ul Tim Cook a declarat pentru Josh Lipton de la CNBC că deficitul de venituri este estimat la 6 miliarde de dolari, dar se așteaptă la probleme mai grave legate de lanțul de aprovizionare în trimestrul IV.

Vânzările de iPhone-uri ale companiei au crescut cu 47% de la an la an. Trimestrul al patrulea al companiei a inclus doar câteva zile de vânzări ale iPhone 13.

Microsoft, cea mai mare creștere din ultimii trei ani

Microsoft a depășit așteptările privind veniturile în primul său trimestru fiscal, care au urcat cu aproximativ 22% față de anul trecut. Aceasta a fost cea mai rapidă creștere din 2018 încoace.

Apple a fost prima companie care a atins capitalizări de piață de 1.000 și 2.000 de miliarde de dolari. A devenit cea mai valoroasă companie din lume cotată la bursă atunci când a depășit, anul trecut, gigantul petrolier de stat Saudi Aramco.

Microsoft a depășit ultima dată Apple la capitalizare bursieră în 2020, când pandemia de coronavirus a făcut ravagii în lanțurile de aprovizionare.Compania a închis pentru prima dată la o capitalizare bursieră de peste 2.000 de miliarde de dolari în iunie, după ce a dezvăluit prima actualizare majoră a Windows în mai mult de cinci ani.

Acțiunile Microsoft au crescut cu peste 48% de la începutul anului până în prezent, în timp ce cele ale Apple au crescut cu aproape 13%.

Divorțul lui Bill Gates îl trage în jos în privința celor mai bogați oameni ai lumii

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a coborât o treaptă şi se află pe locul al cincilea, devansat de fondatorul şi CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume întocmit de revista Forbes, informează luni DPA-AFX.

Divorţul dintre Bill Gates şi Melinda French Gates, urmat de împărţirea bunurilor este principalul motiv al coborârii miliardarului în clasament. Gates s-a aflat pe lista miliardarilor încă din 1987 şi este pentru prima dată când coboară sub cea de-a treia poziţie de la lansarea topului prestigioasei reviste.

Compania de investiţii a lui Gates, Cascade Investment LLC (CAS), i-a transferat joi Melindei Gates acţiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, valoarea netă a averii acesteia ajungând la 5,6 miliarde de dolari. Bill îi transferase deja acţiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari în mai, după ce cuplul a anunţat destrămarea mariajului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel