Bill Gates, anunț îngrijorător despre următoarele PANDEMII. Apel către guvernele lumii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bill Gates avertizează că ne-am putea confrunta cu pandemii mult mai grave decât cea de COVID-19.

Bill Gates a emis un avertisment cu privire la potențiale pandemii mult mai grave decât Covid-19, în timp ce a cerut guvernelor să contribuie cu miliarde de dolari pentru a se pregăti pentru următorul focar global, scrie Financial Times.

Miliardarul susține că în timp ce variantele Delta și Omicron ale coronavirusului au fost cele mai transmisibile de până acum, lumea se va confrunta în viitor cu o pandemie mult mai gravă, ce va provoca o rată mai mare de decese în întreaga lume

300 de milioane de dolari pentru CEPI

Fundația Bill & Melinda Gates și organizația biomedicală britanică Wellcome au promis marți 150 de milioane de dolari fiecare în lupta împotriva Covid-19 și pentru a se pregăti pentru viitoarele pandemii. Cele 300 de milioane de dolari vor merge către Coaliția pentru Inovații în Pregătirea Epidemiei (CEPI), un parteneriat global fondat în urmă cu cinci ani, care a contribuit la formarea programului Covax de furnizare de vaccinuri în țările cu venituri reduse. Bill Gates este de părere că prioritățile lumii sunt, de multe, „ciudate” și a observat că revine în sarcina filantropilor și a guvernelor bogate să se ocupe de inechitățile cauzate de accesul la vaccin.

„Nimeni dintre noi nu crede că Omicron va fi ultima variantă sau că Covid-19 va fi ultima pandemie.”, a declarat savantul britanic Jeremy Farrar, directorul Wellcome, la o conferință de presă, scrie ndtv.com.

„Avem nevoie de un răspuns cu adevărat global”, a adăugat el, îndemnând guvernele să-și intensifice contribuțiile.

Investiția anunțată reprezintă doar o mică parte din noul plan de acțiune pe cinci ani al CEPI, care necesită 3,5 miliarde de dolari. O conferință organizată în martie viitor la Londra ar trebui să contribuie la creșterea sumei țintă. Organizația încearcă să strângă acești bani întrucât își propune să reducă timpul necesar dezvoltării unui nou vaccin la doar 100 de zile.

Fondată în 2017 în urma epidemiei de Ebola, CEPI a adus contribuții majore la lupta împotriva pandemiei de coronavirus. A oferit finanțare pentru 14 proiecte de vaccinuri, inclusiv cele ale AstraZeneca, Moderna și Novavax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel