Bill Gates a spus ce se va întâmpla după ce va trece valul Omicron
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bill Gates a spus ce se va întâmpla după ce va trece valul Omicron / Foto: Facebook Bill Gates
Bill Gates a spus ce se va întâmpla după ce va trece valul Omicron / Foto: Facebook Bill Gates
Bill Gates a spus ce se va întâmpla după ce va trece valul de infectări cu varianta Omicron a coronavirusului.

Varianta Omicron a coronavirusului străbate în prezent SUA și restul lumii într-un ritm record, dar Bill Gates pare că vede speranța la orizont, scrie CNBC. Odată ce acest val va trece, țările se pot aștepta să înregistreze „mult mai puține cazuri” în restul anului 2022, a scris  Bill Gates pe Twitter Odată ce se întâmplă asta, a continuat Gates, cel mai probabil COVID-19 va putea „fi tratat mai mult ca o gripă sezonieră”.

Miliardarul nu este primul care a făcut astfel predicții despre evoluția pandemiei de COVID-19. Unii experți spun că răspândirea rapidă a omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea asigura suficienți oameni cu așa-numita „imunitate naturală” pentru a ajuta la conducerea pandemiei de COVID într-o fază „endemică” mult mai puțin severă.

Bill Gates a mai spus că „omicronul va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”. Potrivit acestuia, momentul contează. Dacă vor fi suficienți oameni care au imunitatea împotriva COVID-19, indiferent dacă este indusă de vaccin sau nu, circulația virusului ar putea încetini suficient de mult pentru a trece pandemia în acea fază endemică. Odată ce coronavirusul devine în cele din urmă endemic, a adăugat Gates, „s-ar putea să trebuiască să facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp”, la fel ca vaccinurile anuale împotriva gripei.

Bill Gates face previziuni după „un an dificil”. Ce îl sperie pe miliardarul american în 2022

În postarea de pe blogul său de sfârşit de an publicată recent de Bill Gates, intitulată „Motive de optimism după un an dificil”, acesta a făcut mai multe prognoze, de la pandemia de Covid care se poate termina, până la evoluţia metaversului în viitor, potrivit Mediafax care citează CNBC.

O problemă anume ar putea încetini sau deraia o mare parte din acest progres, a prezis el. Este vorba despre neîncrederea oamenilor în guverne. „Este una dintre problemele de care sunt cel mai îngrijorat”, a scris el. Instituţiile publice, a menţionat Gates, ar trebui să fie actori majori în lupte precum abordarea schimbărilor climatice sau prevenirea unor viitoare pandemii. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel