Bill Cosby și Roman Polanski excluși din Academia Americană de Film
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
 Actorul Bill Cosby şi regizorul Roman Polanski au fost excluşi din Academia Americană de Film, prestigioasa instituţie care acordă premiile Oscar, a anunţat joi aceasta, citată de DPA şi AFP. 

"Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită", a explicat într-un comunicat Academia. 

"Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane", se adaugă în comunicatul instituţiei, care a promulgat un nou cod de conduită în luna decembrie, destinat limitării hărţuirii în industria cinematografică. 

Bill Cosby, o personalitate extrem de îndrăgită de americani şi de publicul din întreaga lume pentru personajul său întruchipând un tată ideal în "Cosby Show", a fost găsit vinovat, la 26 aprilie, de agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand şi riscă acum, la 80 de ani, o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. De asemenea, alte peste 50 de femei l-au acuzat pe Cosby că le-ar fi agresat - în unele cazuri faptele reclamate datând de peste 30 de ani. 

Poveste asemănătoare pentru Polansky 

Polanski a fost inculpat în 1977 în SUA pentru violarea unei adolescente de 13 ani, Samantha Gailey. Atunci în vârstă de 43 de ani, regizorul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră. După ce a petrecut 42 de zile în închisoare, Roman Polanski a fugit din SUA în ianuarie 1978, temându-se de o pedeapsă mai aspră, contrar acordului amiabil încheiat cu judecătorul. 

Anul trecut, Academia l-a exclus din rândurile sale pe producătorul Harvey Weinstein, după o avalanşă de acuzaţii de hărţuire sexuală formulate împotriva sa, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel