Data publicării:

Bilic demontează mitul celor patru ingrediente minune despre care se spune că ar topi grăsimea abdominală 

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @goffkein
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @goffkein
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV, unde a vorbit despre cele patru ingrediente minune despre care se spune că ar topi grăsimea abdominală. 

Mihaela Bilic a vorbit despre cele patru ingrediente minune pe care oamenii le combină pentru a scăpa de grăsimea abdominală. Este vorba despre lămâie, ghimbir, scorțișoară și oțet de mere, despre care medicul a spus că nu pot face minuni și că ele nu ajută în niciun fel la slăbit dacă nu renunțăm la alte alimente din dietă, alimente considerate dușmanii abdomenului plat.

„Cineva zice: Apa minune e făcută din lămâie, ghimbir, scorțișoară și oțet de mere. Dacă o consumi 12 săptămâni te ajută să scapi de grăsimea abdominală.”, a spus Cătălin Măruță

„La capitolul „slăbit" se întâmplă un fenomen interesant care pe mine mă fascinează. În continuare, chiar dacă 90% din conștiința lor știe că e șarlatanie, minciună, iluzie, ceva din noi încă mai caută această formulă minune care să topească grăsimea. Suntem incredibili!

Aici se pornește de la o idee care, în principiu, nu are ce să facă rău. Haideți să vedem ce e adevărat și ce e fals în poveste! Deci faptul că storci lămâie în apă îi dă un gust, lucru care este extraordinar. Eu nu pot să beau apă, nu-mi place apa, nu îmi e niciodată sete. Pentru mine, întotdeauna, apa trebuie să aibă un strop de gust. Puțină zeamă de lămâie îi dă gust. Poți să pui o felie pe portocală, poți să pui ce vrei tu.

Cert este că acea lămâie, chiar dacă ea este acidă, în organism și în stomac, aciditatea din sucul de lămâie creează alcalinitate. Deci poate să meargă și pe ideea: „hai să alcalinizăm puțin mediul din organism”. Nu ne băgăm acolo că asta fac hormonii, nu putem noi să schimbăm PH-ul corpului. Deci lămâia în apă acolo ne duce.  

În același timp, organismul  va face acid în plus ca să alcalinizeze aciditatea în exces. Deci facem un lucru rău în final.", a spus medicul.

2. Sursa foto... (limonada_65595000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @chandlervid85

 

Ce face ghimbirul 

Ghimbirul, pentru că este ușor picant, astringent, crește circulația, merge ca și ardeiul iute și oțetul, pe același principiu: luăm un acid ca să facem alcalinitate.

Ele, ca ingrediente, nu au ce să facă rău. Atenție însă pentru cei care au gastrită, ghimbirul e ca și cum torni acid pe stomac. Deci pentru cei care au gastrită, reflux, aciditate gastrică, ghimbirul e ceva care nu îți face bine.", a spus Mihaela Bilic.

 

3. Sursa foto... (ghmbir-lamaie-scortisoara_40898900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @8photo

 

Cum topești, de fapt, grăsimea abdominală 

„Iar ultima afirmație, că va topi grăsimea, dacă bei o viață întreagă...

Ce te ajută să reduci din grăsimea abdominală este să nu-i mai dai organismului fructoza din fructe, automat fructoza transformată în alcool, în toate băuturile alcoolice, face grăsime pe abdomen, zahărul face grăsime pe abdomen, făinoasele în exces (pâine, paște, orez) fac grăsime pe abdomen.

Deci în momentul în care tu cauți să contracarezi, cu apă și oțet, colăcelul de grăsime poate să-ți ia nu o viață, zece vieți. Nu o să topească nimic. Nici aspirația, metodă chirurgicală de a-ți scoate grăsimea de pe abdomen, nu rezolvă problema dacă tu, în continuare, nu spui stop la fructoză, alcool, zahăr și făinoase.", a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel