Bilete de tren mai scumpe de la 1 aprilie! CFR a făcut anunțul
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Se scumpesc din nou biletele de tren.

Românii care folosesc des transportul feroviar sunt loviți de o veste proastă, odată cu anunțul făcut de CFR Călători privind majorarea prețurilor biletelor de tren, care va intra în vigoare începând cu 1 aprilie.

Decizia privind majorarea tarifelor a fost confirmată de către directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, subliniind necesitatea acestei ajustări a tarifelor cel mai probabil din cauza presiunilor financiare și operaționale cu care se confruntă industria feroviară.

Unde apar cele mai mari scumpiri

Suplimentele pentru cabinele de dormit și cușetă vor suferi o majorare considerabilă. Potrivit noilor tarife anunțate, suplimentul pentru cabinele single va ajunge la 225 de lei, în timp ce pentru cabinele cu două și trei locuri tariful va fi de 120, respectiv 100 de lei. Aceste ajustări vor duce la o creștere semnificativă a costurilor călătoriilor interne, comparativ cu tarifele anterioare.

În ceea ce privește călătoriile internaționale, suplimentele pentru paturile în cabinele cușetă vor suferi și ele o ajustare în sus. Conform noilor tarife, acestea vor fi de 78 de lei pentru cabinele cu patru locuri și de 58 de lei pentru cele cu șase locuri, înlocuind tarifele anterioare.

Bilete prin SMS

În ciuda majorării tarifelor, CFR Călători vine și cu o veste bună pentru călători: se introduce o modalitate simplificată de achiziționare a biletelor de tren pentru ruta București Nord – Aeroportul Henri Coandă și retur.

Prin intermediul unui simplu SMS, călătorii pot acum achiziționa bilete la prețul de 1,20 euro + TVA pentru orice direcție pe această rută. Costul SMS-ului trimis la numărul 7458 se adaugă prețului biletului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel