Bilete de tratament pentru pensionari în 2024. Unde mai sunt locuri și ce trebuie să faci pentru a merge într-o stațiune balneară
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Pensionarii asigurați pot merge în stațiuni balneare și în această vară. Iată unde au mai rămas locuri disponibile!

O nouă serie de bilete de tratament este acum disponibilă pentru pensionarii dornici de un sejur într-o stațiune balneară din România. Anul acesta, pensionarii au avut acces la sute de mii de locuri în stațiuni renumite precum Govora, Geoagiu Băi, Sovata, Techirghiol și Herculane. Tratamentele sunt subvenționate de stat, iar documentele necesare se pot depune la Casele de Pensii județene, în funcție de domiciliul fiecărui pensionar.

Casa Județeană de Pensii Sălaj informează pensionarii și asigurații din sistemul public de pensii că sunt disponibile 140 de bilete pentru tratament în stațiuni balneare. Pensionarii pot alege între Băile 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Căciulata, Felix, Herculane, Mangalia, Moneasa, Ocna Șugatag, Saturn, Sângeorz, Sovata, Turda, Tășnad și Vatra Dornei, cu date de începere între 28 iulie și 31 iulie 2024.

Cei interesați pot depune cererile la Casa de Pensii și pot ridica biletele până la data de 15 iulie 2024, între orele 8:00 și 14:00, iar vinerea între orele 8:00 și 13:00. Cât privește redistribuirea biletelor de tratament pentru seria 11, care au fost alocate și neridicate de către persoanele inițial repartizate, aceasta se va realiza în perioada 16 - 27 iulie 2024, pe baza punctajului obținut la depunerea cererii.

Biletele oferite pensionarilor acoperă perioada de tratament de 16 zile, incluzând cazarea, trei mese pe zi și tratamentul pentru 12 zile. Costul unui concediu "la băi" de 16 zile, care acoperă tratamentul și cazarea în cele mai populare stațiuni din România, este de aproximativ 3.000 de lei.

Locațiile pot fi consultate în lista de pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel