Bilet unic de călătorie cu trenul și metroul, în București și Ilfov
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 03 feb 2022, 18:29
WhatsApp
Fotografie creată de Czapp Árpád, de la Pexels
Fotografie creată de Czapp Árpád, de la Pexels
Locuitorii din București și Ilfov vor putea călători cu un singur bilet sau abonament cu trenul și metroul, de luna aceasta, potrivit unei propuneri de ordin de ministru publicată în transparență decizională.  

"Bucureștiul și Ilfovul se pregătesc pentru primul bilet integrat urban - feroviar.", a anunțat secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook. Scrioșteanu face referire la propunerea de ordin de ministru publicată în transparență decizională. 

"Așa cum am declarat mereu, cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București – Ilfov și reducerea numărului de autoturisme o reprezintă transportul în comun, mai ales cu trenul și metroul. De asemenea, este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troilebuz. A fost publicată, în transparență decizională, propunerea de ordin de ministru care stă la baza funcționării primelor bilete și abonamente integrate metropolitan din România.", a scris Irinel Ionel Scrioșteanu. 

Practic, începând cu data de 15 februarie, "cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov". 

Noi bilete vor putea fi cumpărate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni)

"În urma aprobării și la nivelul administrației locale bucureștene, aceste noi bilete vor putea fi utilizate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni).

Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public #București – #Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate. Conform propunerii de ordin de ministru, noile titluri de călătorie vor fi disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (CFR Călători și Transferoviar Călători), ale Metrorex și ale STB.

Acest proiect pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet și în alte zone metropolitane din România.", a explicat Irinel Ionel Scrioșteanu în postarea de pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?