Data publicării:

Bilanțul victimelor din Israel și Gaza - mii de civili morți și răniți în ambele tabere

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Bilanțul oficial al victimelor în conflictul dintre Israel și Fâșia Gaza.

Pe măsură ce confruntările au intrat în a șasea zi, numărul de victime de ambele părți ale conflictului dintre Israel și Hamas a crescut.

Israel a raportat că 1.300 de persoane au pierit în urma atacurilor cu rachete și raidurilor mortale efectuate de combatanții din cadrul organizației Hamas, desemnată drept grup terorist de către SUA. Peste 3.000 de oameni au fost răniți. Joi, Israel a anunțat că a reușit să identifice până acum 97 de persoane luate ostatece în Gaza, scrie Wall Street Journal.

Oficialii din Gaza au relatat că loviturile de represalii efectuate de Israel asupra enclavei palestiniene au dus la decesul a peste 1.417 persoane și la rănirea altor 6.250.

Joi, Națiunile Unite au informat că 12 dintre angajații lor au fost uciși în confruntările din Gaza, începând de sâmbătă.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat joi violența împotriva civililor în contextul atacului devastator comis de luptătorii Hamas asupra Israelului și bombardamentului continuu al Fâșiei Gaza de către avioanele israeliene, ca ripostă, transmite Reuters.

Conform agenției oficiale de știri din Palestina, Wafa, Abbas a declarat: "Respingem practicile care implică uciderea sau abuzurile asupra civililor din ambele părți, deoarece acestea contravin principiilor morale, valorilor religioase și normelor dreptului internațional."

Situația umanitară din Gaza este „îngrozitoare”, cu alimente și apă limitate, ce „se epuizează rapid”, a declarat joi Brian Lander, șeful adjunct pentru situații de urgență al Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel