Bilanțul tornadelor ar putea depăși 100 de morți în Kentucky
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sursa foto: Antena 3 - Twiiter/ Ellen Bacca
Sursa foto: Antena 3 - Twiiter/ Ellen Bacca
Bilanțul tornadelor ar putea depăși 100 de morți în Kentucky. Tornadele, despre care meteorologii spun că sunt neobișnuite în lunile reci, au distrus o fabrică de lumânări, stația de pompieri și poliție dintr-un oraș din Kentucky și au ucis cel puțin șase muncitori la un depozit Amazon.

Cel puțin 100 de persoane se pare că au murit în Kentucky după ce tornadele puternice au măturat sâmbătă noaptea 6 state din centrul SUA, demolând case, distrugând întreprinderi.

Tornadele puternice, despre care meteorologii spun că sunt neobișnuite în lunile mai reci, au distrus o fabrică de lumânări și stațiile de pompieri și de poliție dintr-un orășel din Kentucky, au măturat un azil de bătrâni din statul vecin Missouri și au ucis cel puțin șase muncitori la un depozit Amazon din Illinois, potrivit Mediafax.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a declarat că tornadele au fost cele mai distructive din istoria statului. El a precizat că aproximativ 40 de muncitori au fost salvați din fabrica de lumânări din orașul Mayfield, în care se aflau aproximativ 110 persoane atunci când tornada a redus-o la un morman de moloz. „Ar fi un miracol să mai găsim pe cineva în viață sub dărâmături”, a spus Beshear.

„E foarte probabil să fie peste 100 de vieți pierdute aici, în Kentucky", a spus Beshear, potrivit Reuters.

Eforturile de salvare se concentrează în mare parte pe Mayfield, unde locuiesc aproximativ 10.000 de persoane. Imaginile postate pe rețelele de socializare arată clădiri devastate în centrul orașului Mayfield, mașini îngropate sub dărâmături. Prima biserică metodistă unită din apropiere s-a prăbușit parțial.

Șeful pompierilor din Mayfield, Jeremy Creason, a cărui stație a fost distrusă, a declarat că fabrica de lumânări a fost redusă la un morman de moloz și că echipele de intervenție au fost nevoite uneori „să se târască peste morți pentru a ajunge la victimele vii".

Temperaturile neobișnuit de ridicate și umiditatea au creat mediul pentru un astfel de eveniment meteorologic extrem în această perioadă a anului, a declarat Victor Gensini, profesor de științe geografice și atmosferice la Northern Illinois University.

Președintele Joe Biden a cerut Agenției pentru Protecția Mediului să examineze ce rol ar fi putut juca schimbările climatice în alimentarea furtunilor și a ridicat întrebări cu privire la sistemele de avertizare a tornadelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel