Bilanț de război. Kremlinul are pierderi uriaşe: Peste 32.000 de militari ruşi ar fi murit în timpul invaziei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că peste 32.000 de militari ruşi au murit în război. De asemenea, ucrainenii susţin că ruşi au pierderi foarte mari în ceea ce priveşte echipamentele şi vehiculele militare.

Potrivit statisticii prezentate de partea ucraineană, 32.300 de militari ruşi au murit de la începutul războiului din Ucraina. De asemenea, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a estimat că Rusia ar putea ajunge până la 40.000 de pierderi până la sfârşitul lunii iunie.

Ucrainenii mai anunţă că Rusia are pierderi foarte mari la vehicule şi echipamente militare.

1.432 de tancuri, 213 avioane, 178 de elicoptere, 3.492 de maşini, 718 sisteme de artilerie şi 13 nave au fost distruse în perioada războiului, mai susţine Ministerul Apărării din Ucraina, notează Mediafax.

Cel puțin 287 de copii au fost uciși în Ucraina. Aproape 500 au fost răniți de la începutul invaziei

Cel puţin 287 de copii au fost ucişi şi alţi 492 au fost răniţi în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse, a anunţat sâmbătă Parchetul general de la Kiev, potrivit dpa.

Numai în oraşul Mariupol, unde soldaţi ucraineni au opus o rezistenţă curajoasă timp de câteva săptămâni în combinatul siderurgic Azovstal, au fost ucişi 24 de copii în bombardamentele efectuate de forţele ruse.

Aceste date nu sunt definitive, întrucât în prezent sunt în desfăşurare anchete în zonele disputate, dar şi în cele recucerite recent de armata ucraineană.

Raportul Parchetului ucrainean mai arată că bombardamentele au avariat 1.971 de şcoli şi alte instituţii educaţionale, dintre care 194 au fost distruse complet.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, notează Agerpres.

Teama lui Stelian Tănase legată de război și varianta în care Putin pleacă ”în 24 de ore de la Kremlin”

Scriitorul Stelian Tănase susține că războiul din Ucraina e de durată. „Mi-e teamă să nu se ajungă la un război de gherilă”, a spus acesta.

Cu privire la președintele american Joe Biden, scriitorul Stelian Tănase a spus că, până acum, „s-a descurcat bine”, în contextul războiului. „Mie îmi place de Biden. Într-o criză serioasă, a dat măsura valorii lui, cred că s-a descurcat bine, până acum, în termenii dați”, a spus Stelian Tănase în emisiunea „Politica zilei”, realizată de Ioana Constantin la B1 TV. 

„Putin și-a limitat strategia, adică și-a stabilit obiective limitate care țin de ocuparea sud-estului Ucrainei. Nu se va duce mai departe spre est, dacă va întâmpina rezistență și întâmpină”, a mai spus Stelian Tănase.

„Războiul va mai dura. Va fi un război de lungă durată, un război hibrid. Mi-e teamă să nu se ajungă la un război de gherilă. S-ar putea să se ajungă la așa ceva, pentru că eu nu cred că ucrainenii vor accepta să capituleze. Pe de altă parte, Putin nu poate să plece înfrânt din Ucraina, pentru că în 24 de ore pleacă de la Kremlin”, a subliniat Stelian Tănase.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nimeni nu știe cât va dura războiul. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a declarat că forțele sale sfidează așteptările, împiedicând trupele rusești să invadeze estul Ucrainei, unde luptele sunt cele mai aprige de câteva săptămâni, relatează Associated Press.

În discursul său video zilnic, Volodimir Zelenski s-a declarat mândru de faptul că apărătorii ucraineni reușesc să frâneze avansul rusesc în regiunea Donbas.

„Vă amintiți cum Rusia, la începutul lunii mai, spera să cucerească tot Donbasul?", a spus președintele adăugând: „Suntem în iunie, Donbasul rezistă!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, la dialogul Shangri-La din Singapore, că rezultatul războiului din țara sa nu afectează doar Ucraina, ci și viitorul ordinii internaționale.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră... dar acest sprijin nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru dumneavoastră", a spus președintele Ucrainei, adăugând: „Pe câmpurile de luptă din Ucraina se decid viitoarele reguli ale acestei lumi, alături de limitele posibilului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel