BILANȚ COVID catastrofal. Alexandru Rafila: ”Ca și cum s-ar PRĂBUȘI trei avioane în același timp”. Radu Tudor și Bogdan Chirieac, mesaje cutremurătoare
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay
Situația României, în contextul evoluției dramatice a pandemiei de COVID-19, este una catastrofală. 

Marți, bilanțul zilnic a anunțat 442 de decese. Au murit persoane de toate vârstele, cu problemele de sănătate preexistente sau fără comorbidități. 10% din ei erau vaccinați anti-COVID. Două tinere, ambele de 26 de ani, nu erau vaccinate, dar nici nu aveau alte probleme de sănătate și totuși, în ciuda tinereții și a sănătății, virusul le-a răpus. Profesorul Alexandru Rafila s-a declarat tulburat de situație și a spus că suntem pe marginea unei situații catastrofale, dacă lucrurile vor continua în acest ritm. El a făcut o comparație care arată cât de gravă e situația de fapt, de mulți încă neconștientizată: numărul deceselor raportate marți este egal cu trei catastrofe aviatice. 

”Sunt absolut tulburat de numărul mare de decese care a fost înregistrat astăzi. E enorm, 442 de persoane. Cred că este cel mai mare număr de decese dintr-o singură cauză înregistrate de multe zeci de ani în România. Nu cred că s-a mai înregistrat așa ceva. Este ca și cum s-ar prăbuși trei avioane, în același timp, încărcate cu pasager”, a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea TV. 

Vezi aici mai mult: Rafila: Sunt tulburat de numărul mare de decese de azi, 442. Cel mai mare număr într-o singură zi, cu o singură cauză, în ultimii zeci de ani

În acest context dramatic, analistul politic Bogdan Chirieac a spus, la România TV, că ”România este în catastrofă în acest moment. Depășind 440 de decese, România e în catastrofă, punct! Aici trebuiau introduse toate măsurile de urgență pe care le-am văzut anul trecut în Lombardia, asta e situația”. 

400 de avioane prăbușite de la începutul pandemiei în România

Jurnalistul Radu Tudor scrie astăzi, pe blogul său: ”Aceeași statistică rece, zilnică, înfiorătoare. Pe care nu ne putem face că nu o vedem. Poate unii ar dori asta. Marți a fost vârful acestei pandemii ce durează de 1 an și jumătate. 40.000 de români morți înseamnă echivalentul a 400 de avioane prăbușite cu 100 de oameni la bord. Sunt convins că astfel de evenimente ar fi atras mai mult atenția opiniei publice, mai multă responsabilitate, mai multă reacție. Poate și atunci s-ar fi găsit conspiraționiști care să dea vina pe zodia piloților sau pe culoarea norilor, la decolare. Fiind însă vorba de 40.000 morți uciși de COVID-19, mergem mai departe… Cu 60% din populație nevaccinată, cu spitale sufocate, cu medici epuizați fizic și emoțional, cu sute de milioane de euro cheltuite pe tratamente, cu rătăciții din stradă care strigă împotriva medicilor, a vaccinurilor, a recomandărilor sanitare, cu partide care speculează mizerabil, politic, această dramă ce continuă, dureros. România azi e o scenă de Kafka, la puterea a 10-a.”. 

Vezi și: EXCLUSIV  LOCKDOWN în România. SONDAJ DCNews despre CARANTINĂ, peste 44.000 de români au răspuns

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel