Bilanț Covid-19, 6 iunie 2022. 52 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Anna Shvets)
Sursă foto: Pexels (Anna Shvets)
Ministerul Sănătății a transmis bilanțul coronavirus pentru ziua de 6 iunie 2022.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 213 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 52 mai mult față de ziua anterioară. 19 dintre cazurile  noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 23 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 488 cu 12 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 65 persoane,cu 2 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 65 pacienți internați la ATI, 57 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 30 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 1 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Bilanțul deceselor

Până astăzi, 65.693 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 05.06.2022 (10:00) – 06.06.2022 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (bărbat), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Pacientul care a decedat era vaccinat și prezenta comorbidități.

Bilanțul testării

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.510 teste RT-PCR ( 809 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 701 la cerere) și 4.818 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.134.095 teste RT-PCR și 10.123.775 teste rapide antigenice. 

Modificarea contractelor de achiziție a vaccinului

Contractele ar trebui să poată fi reziliate ”dacă nu mai sunt necesare din punct de vedere sanitar și epidemiologic”, spun guvernele într-o scrisoare potrivit Politico. În alte cazuri, ar trebui să fie posibilă reducerea numărului de doze care sunt comandate, astfel încât acestea să reflecte mai bine cererea de vaccinuri.

Scrisoarea a fost trimisă vineri seara și este adresată comisarului UE pentru sănătate, Stella Kyriakides. Polonia a condus inițiativa, iar scrisoarea a fost semnată și de Bulgaria, Croația, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, România, Slovacia și Slovenia.

O serie de țări din Europa de Est și-au exprimat anterior îngrijorarea că prezentele contracte privind vaccinurile împotriva coronavirusului, semnate în apogeul pandemiei, când UE era supusă unei presiuni publice intense pentru a procura injecții, le-au blocat să cumpere prea multe doze care acum nu sunt necesare. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel