Bilanț coronavirus, 3 noiembrie 2022. Din totalul pacienţilor internaţi, 46 sunt minori
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ministerul Sănătăţii a transmis, joi, cel mai nou bilanț COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 445 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 31 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 41 persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 704, cu 4 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 84 persoane, cu 4 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Din cei 84 pacienţi internaţi la ATI, 74 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 46 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 1 mai mult faţă de ziua anterioară şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până joi, 67.203 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat. 

În intervalul 02.11.2022 (10:00) – 03.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 5 decese (2 bărbaţi şi 3 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele 5 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, 1 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Citește și...

Atenție: Nu au fost date mesaje RO-ALERT despre cutremur. Arafat: Unii au primit de la aplicaţiile telefoanelor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că nu au fost trimise mesaje RO-ALERT cu privire la cutremurul de joi dimineaţă, iar cele apărute în mediul online ar proveni de la aplicaţii de pe telefoane mobile.

„De când s-a resimţit cutremurul, au intrat în procedură colegii de la Pompieri, mai ales cu verificarea zonelor vulnerabile. A fost trimisă o echipă de la Pompieri în Bucureşti pentru verificarea Centrului vechi. Nu s-au primit apeluri la 112 şi nici nu s-au înregistrat efecte”, a spus Raed Arafat.

„Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje, scrie clar cine trimite şi că este RO-ALERT. Nu s-au dat mesaje, dar am înţeles că la unele telefoane cu Android există aplicaţii care pot să spună că se întâmplă ceva şi să dea un mesaj, dar noi nu am dat mesaje”, a explicat Raed Arafat, joi, la Digi24. De asemenea, a atras atenţia cu privire la informaţiile care circulă în mediul online, întrucât nu toate sunt corecte. „Ar fi bine care cei care scriu că au primit mesaje RO-ALERT să ne arate poza mesajului, să fie una reală, bineînţeles. Deci, mare atenţie la informaţiile care circulă în spaţiul online şi ar fi bine să nu le transmitem mai departe pe alte canale. Deci, noi nu am dat mesaje RO-ALERT, am şi verificat dacă nu cumva un judeţ a dat un mesaj post-cutremur şi nu s-a întâmplat aşa ceva”, a adăugat Raed Arafat.

Şeful DSU a transmis câteva recomandări în caz de cutremur. „În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă. Să ştiţi exact care sunt zonele mai tari, unde sunt grinzile şi să staţi acolo în timpul cutremurului. Acesta este sfatul pe care putem să îl dăm. Cel mai important este: fără panică. Iar un alt aspect foarte important: să nu dea toată lumea telefoane pentru că poate să îi blocheze inclusiv pe cei care au nevoie de servicii de urgenţă, dacă sunt efecte, şi să blocheze serviciile de urgenţă. Şi să nu plecaţi cu maşinile pe drumuri, dacă este cu impact, pentru că puteţi bloca serviciile de urgenţă şi intervenţia. Şi, am mai spus-o, toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore: apă, medicamente, radio pe baterie”, a spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel