Bilanț trist al FPTR: Turiștii au economisit de Paște 10 milioane de lei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O analiză a  Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) relevă că românii care au petrecut minivacanţa de Paşte în staţiuni au economisit jumătate din cele 21 de milioane de lei plănuite pentru diverse cheltuieli la faţa locului din cauza vremii nefavorabile, care i-a ținut mai mult în camere.

"Dacă plouă, nu ai ce face în majoritatea staţiunilor româneşti. Deşi mulţi hotelieri au făcut investiţii, infrastructura de agrement, de care ar trebui să se ocupe statul, este încă foarte slabă", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, vremea ploioasă i-a ținut pe turiști în camere, ei preferând să consume "din produsele aduse de acasă. Astfel, ei au cheltuit doar jumătate din sumele pe care le alocaseră pentru aceste zile, în afară de cazare", a adăugat Răducan, având în vedere că FPTR anunţase joi că cei peste 90.000 de români care vor pleca în staţiuni de Paşte vor cheltui aproximativ 28 de milioane de lei pe cazare şi mic dejun, plus alte 21 de milioane de lei, diverse cheltuieli la faţa locului.

"Din aceşti 21 de milioane de lei estimaţi de noi, turiştii au cheltuit doar jumătate. Din cauza vremii nu au mai ieşit la terase, nu au mai cumpărat alimente pentru picnic şi nu au mai făcut diverse excursii", a afirmat Dragoş Răducan.

În opinia oficialului federației, situația înregistrată cu ocazia acestor Sărbători Pascale reliefează lipsa unor proiecte menite a asigura opțiuni diverse pentru petrecerea timpului liber, inclusiv când vremea este mai puțin favorabilă:  "Lumea se plictiseşte să stea în hotel, dar dacă vremea este rea, oamenii nu au ce face. Ar trebui construite bazine şi săli de sport acoperite şi, în general, dezvoltate activităţile de agrement organizate", a adăugat Răducan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel