Bijuterii din argint oxidate. NU le arunca. Ai trei metode simple pentru a le curăța
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bijuterii de argint oxidate. NU le arunca. Ai trei metode simple pentru a le curăța / Foto: Pixabay
Bijuterii de argint oxidate. NU le arunca. Ai trei metode simple pentru a le curăța / Foto: Pixabay
Află în articol trei metode simple pentru a curăți bijuteriile din argint.

Bijuteriile din argint sunt superbe și mulți le preferă pentru că sunt la fel de frumoase, dar mult mai ieftine decât cele din aur galben sau aur alb. Sunt rezistente în timp, dar la un moment dat, dacă nu sunt întreținute corect, ne-am putea trezi că își schimbă culoarea, adică se oxidează.

De ce se oxidează bijuteriile?

Motivul pentru care oxidează bijuteriile este unul  destul de simplu. Argintul din care sunt lucrate  acestea este mai exact un aliaj din 925‰ argint pur și 75‰ cupru. Argintul pur cu titlul 1000‰ nu oxidează, dar este un metal prea moale pentru a fi prelucrat pentru bijuterii, de aceea el trebuie întotdeauna aliat cu un metal care să îi dea mai multă rigiditate.

Practic, „vinovatul” pentru oxidarea argintului este, de fapt, cuprul cu care acesta este aliat, scrie metaphora.ro. Din fericire, există mai multe soluții de curățare, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu întreținerea bijuteriilor din argint.

Trei metode pentru a curăța bijuteriile din argint

Bijuteriile din argint pot fi foarte ușor curățate cu șervețele sau lavete profesionale pe care le găsiți în magazinele de bijuterii, dar dacă nu le aveți la îndemână sau vreți să faceți economie, le puteți curăța și acasă prin trei metode simple. Sigur aveți ingredientele necesare prin casă

1. Săpun și apă: Această este cea mai recomandată metodă datorită blândeții săpunului și a apei. Această ar trebui să fie cu adevărat prima ta opțiune pentru curățarea bijuteriilor din argint înainte de a încerca orice altceva.

2. Bicarbonat de sodiu și apă: faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă, aplicați o cantitate mică pe o cârpă sau perie de dinți și frecați ușor.

3. Oțet alb și bicarbonat de sodiu: Această metodă de curățare blândă este excelență pentru îndepărtarea petelor profunde. Înmuiați-vă argintul în 1/2 cană de oțet alb și 2 linguri de bicarbonat de sodiu timp de două până la trei ore. Clătiți bijuteriile și uscați-le. Apoi le puteți folosi din nou. Vor arăta ca atunci când le-ați cumpărat, scrie onixbox.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel