Data publicării:

Bihor: Paradă a celor 43 de trupe medievale prezente la Festivalul medieval al Cetăţii Oradea

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp

Cele 43 de trupe medievale din 11 ţări, participante la Festivalul medieval al Cetăţii Oradea, s-au prezentat vineri după-amiază într-o paradă impresionantă, organizată în şanţul cetăţii.

Sute de orădeni au asistat şi aplaudat în tribunele amenajate de o parte şi de alta a spaţiului verde într-o invazie de cai şi călăreţi în costume de altădată, ostaşi în armuri grele ori haine protectoare, trupe de trubaduri şi menestreli, dar şi călugări şi călugăriţe, domniţe şi cavaleri.

Potrivit organizatorilor, care au anunţat şi prezentat pe rând intrarea fiecărei trupe medievale, din cele 43 de trupe, 14 sunt din România, 14 din Ungaria, patru din Cehia, două din Franţa, două din Slovacia, şi câte una din Rusia, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova şi Croaţia.

Cei peste 600 de luptători şi cavaleri medievali, arcaşi şi călăreţi cu catapulte şi arme de asediu s-au antrenat luni de zile pentru o suită de turniruri - o premieră în cadrul festivalului. Din oră-n oră, au avut loc şi concursuri de tir cu arcul, jocuri vânătoreşti, jocuri nomade şi concerte.

Les Ecuyers de l'histoire, din Franţa, au oferit, în orele amiezii, un turnir full contact spectaculos, iar luptătorii de la Agentúra Hector, din Slovenia, au evoluat în cursul serii într-un turnir şi bătălie cu efecte vizuale şi cascadorii.

Cei de Bayard Medieval Fighting Club, din Rusia - una dintre cele mai puternice echipe buhurt, adică bătălii istorice, din lume, are programată o demonstraţie de luptă în cursul serii şi un seminar dedicat luptătorilor.

Programul zilei de vineri a cuprins de dimineaţă o serie de demonstraţii cu arme medievale pe scena principală, cu Hunyadi Mátyás Fekete Serege, Court of Lord de Peren şi Anacronism.

În Curtea Palatului Princiar au evoluat cu demonstraţii medievale Kard és Kereszt Johannita Testvériség, Rosichi şi Compania Draco Nigrus, iar în Zona pentru copii au evoluat trupele Zolnok Lovagrend - demonstraţii medievale şi Nokors - tir cu arcul.

Atmosfera medievală a festivalului capătă contur şi datorită meşteşugarilor, artizanilor şi a meşterilor medievali care animă Cetatea cu măiestria lor, printre care şi un atelier de fierari din Toledo, cioplitori în lemn, turnători de bronz sau maeştri ai pielăriei.

Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din România, este organizat anual în luna iulie, în Cetatea Oradea, de Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea, al Asociaţiei Deus Vult şi al Muzeului oraşului Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel