Biden: SUA vor răspunde unui atac asupra aliaților NATO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vicepreședintele SUA, Joe Biden, a avertizat Rusia că SUA vor răspunde oricărei agresiuni împotriva aliaților NATO, conform AP. 

Oficialul american, care efectuează miercuri o vizită în Lituania, a făcut aceste declarații în contextul în care distrugătorul USS Truxtul din Marea Neagră a început exercițiile comune cu forțele navale române și bulgare. Trupele ruse fac și ele exerciții militare, în nord-estul Federației Ruse.

"Pe măsură ce Rusia continuă pe acest drum, va fi întâmpinată cu măsuri de izolare economică și politică", a spus Biden, citat de Reuters.

Joe Biden face săptămâna aceasta vizite de suport moral în statele baltice și în Polonia. Marți, când vicepreședintele SUA se afla la Varșovia, Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a Crimeii la teritoriul Rusiei, după un discurs de informare parlamentului Federației.

Joe Biden a declarat că SUA iau "foarte, foarte în serios" responsabilitățile care îi revin prin tratatul NATO, anume de a-i apăra pe membrii alianței militare (art. 5 - n.r).

Vicepreședintele american a vorbit din Palatul Prezidențial al Lituaniei după ce s-a întâlnit cu președinții Lituaniei și Letoniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel