Data publicării:

Biden şi Macron doresc ajutorul Chinei pentru a contribui la accelerarea unei soluții în războiul din Ucraina

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Suzy Hazelwood, Pexels
Fotografie de la Suzy Hazelwood, Pexels
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul american Joe Biden, au semnalat marţi, într-o conversaţie telefonică, dorinţa ca China să ajute la 'accelerarea' căutării unei soluţii la războiul din Ucraina, au declarat surse diplomatice franceze, transmite AFP.

Discuţia între cei doi şefi de stat a avut loc cu câteva ore înainte de plecarea lui Emmanuel Macron pentru o vizită de stat de trei zile în China, la Beijing şi apoi la Guangzhou. Această conversaţie a arătat 'voinţa comună a Franţei şi a Statelor Unite de a-i angaja pe chinezi pentru a accelera, împreună cu noi, sfârşitul războiului din Ucraina şi a construi o pace de durată', conform sursei citate.

În cadrul acestei discuţii, preşedinţii american şi francez au dorit, de asemenea, să 'obţină de la chinezi o contribuţie la efortul global de solidaritate Nord-Sud' şi 'să construiască împreună cu China o agendă comună privind clima şi biodiversitatea'.

În cadrul acestei vizite de stat în China, în perioada 5-7 aprilie, Emmanuel Macron va discuta cu omologul său, Xi Jinping care, din cauza apropierii de preşedintele rus Vladimir Putin, pare un factor decisiv în eforturile de a găsi o soluţie la războiul din Ucraina, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel