Data actualizării:
Data publicării:

Biden se întoarce la Casa Albă după diagnosticul de Covid. Prima apariție după ce a renunțat la cursa pentru un nou mandat

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Biden revine la Casa Albă, marți, după diagnosticul de COVID-19 și renunțarea la campania de realegere.

Președintele Joe Biden se va întoarce la Casa Albă marți, pentru prima dată de când a anunțat că renunță la campania de realegere din 2024 și își declară sprijinul pentru vicepreședinta Kamala Harris. Președintele, care se recupera după un diagnostic de COVID-19 la reședința sa din Rehoboth Beach, Delaware, este programat să ajungă la Casa Albă până la ora 14:30.

Decizia surprinzătoare a lui Biden de a se retrage din cursa electorală a venit duminică, după ce inițial plănuise să revină luni pentru a relua campania. Anunțul a dus la anularea a nouă călătorii programate pentru următoarele două săptămâni, inclusiv vizite în California, Denver, Houston și Austin, potrivit unei surse de la Casa Albă.

„Au început să anuleze activitățile când a anunțat că nu va mai candida pentru realegere,” a declarat sursa, adăugând că deplasările erau un mix de opriri de campanie și vizite oficiale prezidențiale.

Primarul din Houston, John Whitmire, a confirmat că întâlnirea sa planificată cu președintele Biden pentru a discuta despre eforturile de recuperare după uraganul Beryl a fost anulată în ultimul moment. „Nu știu dacă presa știe, dar președintele Biden urma să fie aici joi pentru a recunoaște pregătirea noastră”, a spus Whitmire duminică, după anunțul retragerii lui Biden.

Diagnosticarea cu COVID-19 a președintelui nu a fost considerată un factor major în anularea călătoriilor, potrivit medicului său, Kevin O’Connor, care a declarat luni că Biden s-a recuperat aproape complet de boală, după ce a fost testat pozitiv miercurea trecută. Harris a declarat că fostul său coleg de candidatură se simte mult mai bine și se recuperează rapid. „Se simte mult mai bine, se recuperează rapid și așteaptă cu nerăbdare să revină pe teren”, a spus Harris într-un discurs susținut luni la Casa Albă.

Totuși, vocea președintelui suna răgușită și neclară în aceeași zi când a sunat la fostul său sediu de campanie pentru a garanta pentru vicepreședinta sa. Biden era programat, de asemenea, să se întâlnească marți cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru a discuta conflictul în desfășurare din Gaza. Oficialii lui Netanyahu au declarat inițial că întâlnirea a fost anulată din cauza diagnosticului de COVID-19 al președintelui, conform rapoartelor locale din Israel. Însă aceste rapoarte au fost publicate înainte ca programul lui Biden să arate că se va întoarce la Casa Albă marți. Rămâne neclar dacă întâlnirea va avea loc conform planului inițial.

Președintele Biden nu a mai fost văzut în public de miercurea trecută, când a fost diagnosticat pentru prima dată cu virusul. Ultima dată a fost văzut având dificultăți în a coborî din Air Force One și a intra în cortegiul său în acea noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel