Biden: Putin este un criminal de război / UPDATE: Reacția Kremlinului - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Președintele SUA Joe Biden a spus miercuri faptul că Vladimir Putin este un „criminal de război”. Reacția Moscovei nu a întârziat să apară.

UPDATE

Afirmațiile președintelui Joe Biden la adresa președintelui Vladimir Putin sunt „de neiertat”, spune Kremlinul. Potrivit agenției de presă TASS, Moscova menționează că declarațiile lui Biden sunt „retorică inacceptabilă și de neiertat”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Este un criminal de război”, a precizat Biden, răspunzând la întrebarea unei ziariste, în momentul când părăsea un eveniment consacrat luptei împotriva violențelor domestice, organizat la Casa Albă.

VIDEO

Citește și: Biden trimite armament în valoare de un miliard de dolari în Ucraina

Președintele Biden a subliniat modul în care SUA intenționează să ajute Ucraina, pe măsură ce războiul se prelungește. Casa Albă a confirmat că va cheltui 1 miliard de dolari (764 de milioane de lire sterline) pentru transferul direct de arme către forțele ucrainene.

Biden spune că sprijinul continuu se referă la „a se asigura că Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin”.

Acesta a spus că asistența de securitate acordată de SUA Ucrainei în ultimul an - 650 de milioane de dolari în arme și 350 de milioane de dolari în ajutor suplimentar - reprezintă „mai mult decât am furnizat vreodată”.

Suportul recent anunțat include drone, 800 de sisteme antiaeriene și 9.000 de sisteme antiblindate, precum și mitraliere, puști, lansatoare de grenade și 20 de milioane de cartușe de muniție. Aliații și-au sporit sprijinul la niveluri fără precedent, a adăugat Biden.

„Vom face tot ce ne stă în putință pentru a pune capăt acestui război tragic și inutil”, a mai zis președintele, conform BBC. Vezi știrea inițială aici!

Citește și: Joe Biden vrea să ofere Ucrainei „drone kamikaze” de ultimă generație

Președintele SUA Joe Biden a anunțat oficial că va trimite drone Ucrainei.

„La cererea președintelui Zelensky trimitem noi echipamente pentru distrugerea tancurilor ruse. Trimitem și drone pentru a ajuta la apărarea UcraineiAm ascultat mesajul președintelui Zelensky de azi, a fost confinvător și semnifictiv. Vorbește pentru oamenii care au arătat un curaj remarcabil și putere în fața agresiunii brutale, și au inspirat întreaga lumea. 1 miliard de dolari sunt transferurile directe de echipamente militare către Ucraina doar în această săptămână.", a declarat președintele Joe Biden, într-o conferință de presă. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel