Biden: Inflația e cauzată de războiul din Irak. Scuzați-mă, dar mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Joe Biden reacționează după ce Elon Musk a renunțat la toți editorii de conținut ai Twitter: „Împroaşcă minciuni în întreaga lume”
Joe Biden reacționează după ce Elon Musk a renunțat la toți editorii de conținut ai Twitter: „Împroaşcă minciuni în întreaga lume”
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a susținut greșit că inflația actuală este cauzată de războiul din Irak.

Președintele Joe Biden a afirmat greșit în timpul unui discurs de marți că inflația a fost cauzată de războiul din Irak, înainte de a se corecta spunând că e vorba de războiul din Ucraina. Biden a spus că a vorbit greșit pentru că fiul său, Beau Biden, a murit în Irak.

Președintele se afla în campanie pentru Partidul Democrat la Hallandale Beach, Florida, marți după-amiază, unde s-a concentrat asupra Legii de reducere a inflației.

„Inflația este o problemă la nivel mondial în acest moment, din cauza războiului din Irak și a impactului asupra petrolului și a ceea ce face Rusia... scuzați-mă, războiul din Ucraina”, a spus Biden. „Mă gândesc la Irak pentru că acolo a murit fiul meu”, a adăugat președintele SUA, conform FoxBusiness.

Biden a făcut o declarație similară în Vail, Colorado, pe 12 octombrie.

„Spun asta ca tată al unui bărbat care (...) și și-a pierdut viața în Irak”, a spus Biden în acea zi (citește AICI).

Biden le cere marilor companii petroliere să "nu mai profite de pe urma războiului"

Preşedintele american Joe Biden le-a cerut luni marilor companii petroliere să "nu mai profite de pe urma războiului" din Ucraina, investind o parte din superprofiturile lor în Statele Unite pentru a reduce preţurile la pompă, relatează AFP.

"Este timpul ca aceste companii să nu mai profite de pe urma războiului şi să îşi asume responsabilitatea în această ţară. Poporul american va judeca cine este de partea lui şi cine se gândeşte doar la profiturile lui", a spus preşedintele american la Casa Alba, considerând "scandaloase" rezultatele publicate în trimestrul trei de către companiile din domeniu.

Compania petrolieră cu sediul în Marea Britanie a declarat că nu a plătit taxe și nu se aștepta să o facă pe parcursul anului 2022, deoarece entitatea sa corporativă britanică nu a realizat niciun profit, parțial din cauza cheltuielilor mari pentru forarea petrolului în Marea Nordului.

Rishi Sunak, care a preluat funcția de prim-ministru marți, a introdus taxa pe profitul energetic în mai, când era ministru de finante, pentru a ajuta la plata sprijinului pentru gospodăriile britanice afectate de criza costului vieții.

El a introdus taxa excepțională după ce a fost supus unei presiuni politice intense și a recunoscut că sectorul „obține profituri extraordinare, nu ca rezultat al modificărilor recente ale asumării de riscuri sau al inovației sau al eficienței, ci ca rezultat al creșterii prețurilor globale la mărfuri determinate parțial de războiul Rusiei” în Ucraina (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel