Biden, în Polonia. Curtifan (Defenseromania.ro): Vizita lui a dat răspuns la marea întrebare
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Curtifan
Curtifan
Tudor Curtifan, redactor-șef Defenseromania.ro, a vorbit despre vizita lui Joe Biden în Europa.

Despre vizita lui Joe Biden în Europa, Tudor Curtifan a spus la Antena 3, în emisiunea Andreei Sava: „Este binevenită. Este un mesaj de unitate. Criza din Ucraina, începută de pe 24 februarie, ne-a demonstrat că între SUA și Europa chiar poate exista unitate și dialog. De multe ori, ne întrebam dacă este posibil acest lucru. Țineți minte și declarațiile făcute de Macron cu situația în care se află NATO când spunea că este în moarte clinică. Europa și SUA, inclusiv sub umbrela NATO, au dat dovadă de unitate mult mai puternică decât se aștepta Moscova. La discuția cu Biden, vor fi discutate aspecte militare, întărirea flancului estic. Mă aștept să fie continuată întărirea flancului estic și să fie transmis, totodată, un mesaj de forță. Vom avea o reîntărire a liniei roșii pe care acest zid defenstiv - NATO - a trasat-o în Europa de Est”.

Întrebat ce ar însemna dacă Biden va merge în Ucraina, Tudor Curtifan a zis: „Ar fi un mesaj foarte interesant, dar nu cred că Biden va merge acolo. De fapt, Casa Albă a confirmat că acest lucru nu se va întâmpla, probabil pentru a nu escalada și mai mult situația”.

Preşedintele american Joseph Biden va călători vineri în Polonia pentru a discuta răspunsul internaţional la invazia Rusiei în Ucraina care a declanşat o "criză umanitară şi a drepturilor omului", a anunţat duminică seara purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, informează Reuters.

Biden va călători la Varşovia, unde va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele Andrzej Duda, a spus Casa Albă.

Peste două milioane de refugiaţi au intrat în Polonia din Ucraina de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie.

Vizita în Polonia va avea loc la o zi după ce preşedintele american se va întâlni la Bruxelles cu aliaţii NATO, liderii G7 şi liderii Uniunii Europene pentru a discuta eforturile internaţionale de sprijinire a Ucrainei după invazia Rusiei.

Casa Albă a mai informat că Joe Biden va găzdui un apel luni, la 15:00 GMT, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz al Germaniei, prim-ministrul italian Mario Draghi şi premierul britanic Boris Johnson în care va fi discutată coordonarea răspunsurilor la invadarea Ucrainei.

Joi, preşedintele SUA va participa la un summit de urgenţă al NATO privind Ucraina, precum şi la o reuniune a G7. Joe Biden se va participa, de asemenea, la un summit al Consiliului European pentru a discuta despre Ucraina,"inclusiv despre eforturile transatlantice de a impune costuri economice Rusiei, de a oferi sprijin umanitar celor afectaţi de violenţă şi de a aborda alte provocări legate de conflict", potrivit Casei Albe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel