Data publicării:

Biden face o nouă gafă: „Putin va pierde războiul din Irak”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Biden s-a referit în această săptămână în mod eronat la Ucraina drept Irak de două ori, amestecând numele zonelor recente de conflict.  

Biden a fost întrebat miercuri în ce măsură președintele rus Vladimir Putin a fost slăbit de rebeliunea întreruptă din Rusia, scrie The Telegraph.

„Este greu de spus, dar în mod clar pierde războiul din Irak, pierde războiul de acasă și a devenit un pic un paria în întreaga lume”, a spus președintele la Casa Albă.

„Nu este vorba doar de NATO, nu este vorba doar de Uniunea Europeană, este vorba și de Japonia”, a adăugat el.

Casa Albă nu a răspuns unei solicitări de comentarii privind gafa președintelui.

Se știe că președintele SUA face gafe în remarcile spontane. Biden, în vârstă de 80 de ani, a făcut aceeași greșeală în timpul unei recepții de campanie în Maryland, marți seara, referindu-se la Ucraina drept Irak.

„Dacă ți-ar fi spus cineva – și nici personalul meu nu era atât de sigur – că vom reuși să aducem toată Europa împreună în atacul asupra Irakului și să facem ca NATO să fie complet unită, i-ați fi spus probabil că nu este cazul. Singurul lucru pe care s-a bazat Putin a fost posibilitatea de a diviza NATO”, a spus Biden.

El vorbește adesea mult mai sincer la astfel de evenimente și tinde să facă știri cu remarcile sale nescriptate, cum ar fi atunci când l-a numit dictator pe președintele chinez Xi Jinping, săptămâna trecută.

Marți seara, în Maryland, Biden i-a greșit, pentru scurt timp, și patria prim-ministrului indian Narendra Modi, care a vizitat Casa Albă săptămâna trecută.

„Probabil l-ați văzut pe noul meu cel mai bun prieten, prim-ministrul unei țări mici care este acum cea mai mare din lume, China – vreau să spun, scuză-mă, India”, a spus el.

Comentariile președintelui despre Putin vin după ce mercenarul Wagner Group și fondatorul Evgheni Prigojin au condus o rebeliune în weekend care s-a încheiat printr-un acord negociat între liderul grupării și Lukașenko. De atunci, șeful Wagner a fugit în Belarus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel