Biden consideră India 'ezitantă' în privinţa invaziei ruse în Ucraina
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto Twitter
Foto Twitter
Joe Biden a apreciat luni că India face o excepţie printre aliaţii Statelor Unite din cauza răspunsului său 'ezitant' la invazia rusă a Ucrainei, notează AFP. 

Joe Biden a lăudat unitatea afişată de NATO, Uniunea Europeană şi partenerii cheie din Asia în faţa preşedintelui rus Vladimir Putin. Sancţiuni fără precedent au fost astfel adoptate pentru a lovi Rusia la portofel.

Cu toate acestea, spre deosebire de ceilalţi membri ai alianţei Quad (Australia, Japonia şi Statele Unite), India continuă să cumpere petrol rusesc şi a refuzat să se alăture voturilor condamnând Moscova la Naţiunile Unite.

În cursul unei reuniuni a responsabililor din domeniul afacerilor la Washington, Joe Biden a subliniat 'frontul unit din cadrul NATO şi din Pacific'. Menţionând mai precis alianţa Quad (Quadrilateral Security Dialogue), el a remarcat 'excepţia posibilă a Indiei, care este oarecum ezitantă în unele aspecte (...) în răspunsul la agresiunea lui Putin', spre deosebire de Japonia şi Australia ale căror poziţii le-a descris ca fiind 'extrem de solide'.

Vezi și: Cine este Patriarhul rus Kirill, fostul agent KGB care deține iahtul de lux „Pallada” și trăiește ca un oligarh

Vladimir Putin 'contează pe faptul că va putea diviza NATO', dar în schimb 'NATO nu a fost niciodată mai puternică, mai unită în toată istoria sa', a spus preşedintele american. India întreţine legături strânse cu Moscova încă din perioada Războiului Rece şi continuă să cumpere petrol rusesc, la preţuri reduse conform presei.

Rusia este cel mai mare furnizor de arme al Indiei, dar India are nevoie de sprijinul Quad în faţa influenţei tot mai mari a Chinei în regiune, precizează agerpres.

Câţi soldaţi au pierdut Rusia în Ucraina

O publicaţie pro-Kremlin a spus câţi soldaţi a pierdut Rusia în Ucraina, iar cifra e mai mare decât estimările serviciilor de informaţii din SUA. La scurt timp după publicare, informaţia a fost ştearsă. 

Komsomolskaya Pravda, o publicație pro-Kremlin, a postat un articol în care a citat Ministerul rus al apărării spunând că în războiul din Ucraina au murit 9.861 de militari ruși, un bilanț care depășește până și estimările serviciilor americane de informații, scrie b1.ro.  Același material plasa numărul răniților la 16.153. 

Informaţia a fost ştearsă de pe site, însă, la scurt timp, iar editorul publicației, Vladimir Sungorkin, a spus ulterior pentru BBC că informația a fost rezultatul unui hack și că instituția de presă va explica situația ceva mai târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel