Biden consideră că abordarea lui Netanyahu în Gaza este "o greșeală"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Joe Biden nu este de acord cu modul în care Benjamin Netanyahu a gestionat războiul din Gaza și l-a calificat drept o "greșeală".

"Cred că ceea ce face el este o greșeală. Nu sunt de acord cu abordarea sa", a declarat președintele american pentru Univision, o rețea de televiziune americană de limbă spaniolă. 

Nu este prima dată când Biden îl critică pe premierul israelian, calificând anterior campania militară de bombardamente a Israelului drept "nediscriminatorie" și operațiunea sa militară "exagerată". 

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că Președintele Biden i-a spus lui Netanyahu că viitorul sprijin al SUA pentru război depinde de măsurile pe care le ia pentru a preveni daunele civile. De asemenea, în timpul convorbirii lor telefonice, el a mai spus că este nevoie de o "încetare imediată a focului" pentru a îmbunătăți situația umanitară din Gaza.

"Ceea ce cer este ca israelienii să ceară pur și simplu o încetare a focului, să permită, pentru următoarele șase, opt săptămâni, accesul total la toate alimentele și medicamentele care intră în țară", a spus Biden în comentariile pentru Univision, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel