Data publicării:

Biden: Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Gaza și Cisiordania. Lucrăm la o soluție cu 2 state

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că Autoritatea Palestiniană ar trebui să guverneze în cele din urmă Fâșia Gaza și Cisiordania după războiul Israel-Hamas, scrie Reuters.

„Pe măsură ce ne străduim pentru pace, Gaza și Cisiordania ar trebui reunite sub o singură structură de guvernare, în cele din urmă sub o Autoritate Palestiniană revitalizată, în timp ce lucrăm cu toții către o soluție cu două state”, a spus Biden într-un articol de opinie din Washington Post. 

„Nu trebuie să existe nicio strămutare forțată a palestinienilor din Gaza, nicio reocupare, nici asediu sau blocaj și nicio reducere a teritoriului”, a spus Biden.

El a folosit editorialul pentru a încerca să răspundă la întrebarea cu privire la ce vor Statele Unite pentru Gaza odată ce conflictul se va termina. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul trebuie să-și mențină „responsabilitatea militară generală” în Gaza „pentru viitorul apropiat”.

Cisiordania, care găzduiește 3 milioane de palestinieni care trăiesc printre mai mult de jumătate de milion de coloniști evrei, se află în tensiune de mai bine de 18 luni, stârnind îngrijorări internaționale tot mai mari, pe măsură ce violențele au escaladat după 7 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel