Biden, afirmație care a făcut furori despre relația SUA cu Europa. H.D. Hartmann, întrebare-cheie după discursul președintelui
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen, Joe Biden a avut primul discurs important de politică externă. 

"America s-a întors. Alianţa transatlantică a revenit", a declarat Joe Biden în debutul discursului său la Conferinţa de securitate de la München. Biden a făcut referire la o revenire a SUA în relația cu Europa, după patru ani ai lui Trump, în care Washingtonul a atacat constant Europa.

Analistul H.D. Hartmann, în cadrul unui interviu acordat DC News, a vorbit despre acest anunț al lui Joe Biden. Și, potrivit acestuia,  se naște o întrebare-cheie după fraza celebră a lui Biden: Unde s-a întors America?”

„Problema e unde s-a întors America? Pentru că Europa de acum 5 ani și America de acum 5 ani nu sunt cele de azi. Așadar, unde s-au întors SUA? S-au întors la Administrația Obama-Biden de acum cinci ani, sau într-o lume schimbată, dominată de conflicte economice grave, de o pandemie unde clar Administrația Trump a eșuat.

Eșecul acesta îl suportă Administrația Biden. S-a întors într-o Europă care s-a schimbat enorm, și ea extrem de divizată pe linia nord-sud din cauza faptului că statele disciplinate”, a  precizat H.D. Hartmann. 

Această ruptură totală care e în Europa nu exista acum 5 ani. Unde s-a întors America și ce găsește? O Germanie în tranziție, o Franță cocoșată de problemele pe care le are, dar care dorește o relație fundamentală și nouă cu SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel