Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie-uri cu militarii din Polonia, de la granița cu Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie-uri cu militarii din Polonia, de la granița cu Ucraina / Foto: Captură video Bloomberg
Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie-uri cu militarii din Polonia, de la granița cu Ucraina / Foto: Captură video Bloomberg
Joe Biden a mâncat pizza și și-a făcut selfie-uri cu militarii din Polonia, de la granița cu Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden i-a vizitat vineri pe militarii americani dislocaţi în Polonia, nu departe de frontiera cu Ucraina, unde şi-a manifestat dezamăgirea că, din motive de securitate, nu poate trece graniţa pentru a vedea el însuşi impactul războiului asupra acestei ţări, relatează Agerpres, citând EFE şi AFP.

"Sunt aici în Polonia pentru a vedea situaţia umanitară şi, sincer, o parte din dezamăgirea mea vine din faptul că nu o pot vedea eu însumi, cum am făcut în alte locuri.", a spus Biden în oraşul polonez Rzeszów, situat la circa 100 de kilometri de frontiera ucraineană.

Preşedintele american a mâncat pizza împreună cu militari din Divizia 82 Aeropurtată a SUA, desfăşuraţi în Polonia pentru a consolida flancul estic al NATO după invazia Rusiei în Ucraina.

"Mulţumesc, mulţumesc mult pentru tot ce faceţi. Voi sunteţi cea mai mare forţă de luptă din istoria lumii (...) Sunteţi în centrul unei bătălii între democraţii şi autocraţi. Ceea ce faceţi este important, cu adevărat important.", a spus Biden în faţa soldaţilor americani pe aeroportul din Rzeszów, localitate devenită un fel de centru logistic pentru primirea refugiaţilor ucraineni.

Joe Biden, întâlnire cu refugiaţi ucraineni, la Varşovia 



Joe Biden se va întâlni sâmbătă la Varşovia cu refugiaţi ucraineni, va avea o întrevedere cu preşedintele polonez Andrzej Duda (care nu a reuşit să ajungă la Rzeszów pentru că avionul său a avut probleme tehnice) şi va susţine un discurs despre răspunsul aliaţilor faţă de invazia rusă în Ucraina. Apoi va reveni la Washington, după o intensă activitate diplomatică în care a subliniat la Bruxelles la întâlnirile cu liderii statele UE, NATO şi G7 unitatea occidentală în faţa agresiunii Rusiei asupra Ucrainei.

Avionul preşedintelui polonez, aterizare de urgenţă la Varşovia, înaintea discuţiilor cu Biden

Avionul care îl transporta vineri pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a se întâlni cu omologul său american Joe Biden în estul Poloniei a făcut o aterizare de urgenţă după ce a revenit la Varşovia, a afirmat consilierul lui Duda, Jakub Kumoch, citat de agenţia PAP, transmite Reuters. Duda trebuia să se afle pe aeroportul Rzeszow, din sud-estul Poloniei, pentru a-l întâlni pe Biden şi a-l informa despre situaţia de la graniţa cu Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel