Bicarbonatul de sodiu, un remediu eficient pentru menținerea sănătății. Află cum îl poți folosi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Bicarbonatul de sodiu, un remediu eficient pentru menținerea sănătății. Află cum îl poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Bicarbonatul de sodiu, un remediu eficient pentru menținerea sănătății. Află cum îl poți folosi. Sursa foto: freepik.com
Omenirea a folosit bicarbonat în diferite domenii ale vieții încă din cele mai vechi timpuri. 

Bicarbonatul este un remediu natural, destul de ieftin și, atunci când este utilizat corect, nu este inferior multor produse comerciale scumpe moderne, care conțin diverse substanțe, chimice.

De ce este util bicarbonatul și cum poate fi folosit în viața de zi cu zi și pentru sănătate?

Bicarbonatul este util în tratamentul rinichilor. La persoanele care suferă de boli de rinichi, de regulă, există o intoxicație a organismului. Pentru a reduce aciditatea, merită să bei apă minerală alcalină, care va controla nivelul normal de pH. Oamenii de știință arată că bicarbonatul încetinește distrugerea celulelor renale.

Somnul insuficient crește riscul unei boli care poate duce la accident vascular cerebral - Studiu

Pentru arsuri la stomac și indigestie. Aproape toate antiacidele conțin bicarbonat de sodiu. Aceste medicamente au succes în ameliorarea indigestiei și a arsurilor la stomac. Acasă, poți pregăti o soluție la fel de eficientă: pune 0,5 linguriță de bicarbonat într-un pahar de apă clocotită. Lasă apa să se răcească, apoi o poți bea.

Pentru igiena bucală și albirea smalțului dentar. Bicarbonatul de sodiu pur este abraziv. Prin urmare, pentru a nu strica smalțul dinților, puteți adăuga un praf de sifon în pasta de dinți. Bicarbonatul de sodiu are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene, datorită cărora combate cu succes microbii dăunători.

Ceapa verde, beneficii uimitoare pentru sănătate. 4 leacuri cu ceapă verde

Ca apă de gură. Poți folosi bicarbonat de sodiu ca apă de gură. Pune 0,5 linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă caldă. Cu această soluție, poți ajunge la golurile și găurile dintre dinți la care nu ajunge periuța. De asemenea, poți clăti limba și gingiile. Apropo, bicarbonatul de sodiu ajută și la ulcerele bucale.

Ca un deodorant. O soluție de bicarbonat de sodiu poate elimin mirosul de transpirație, acționând ca un deodorant natural.

În timpul efortului fizic. După cum știi, în timpul efortului fizic, acidul lactic este produs în mușchi, iar acest lucru dă o senzație neplăcută de disconfort, deoarece nivelul pH-ului scade în celulele musculare. 

Cum să-ți întărești imunitatea? Obiceiuri zilnice sănătoase pentru o sănătate de fier

Mâncărime și arsuri solare. Compresele și loțiunile cu bicarbonat ameliorează iritația pielii  și roșeața provocată de ciupiturile insectelor, car și arsurile solare. Iar pentru a aduce relaxare întregului corp, adaugă puțin bicarbonat în baia cu apă caldă.

În cosmetologie. Bicarbonatul face parte din multe exfoliante corporale și măști, care îți permit să ameliorați inflamația, să cureți porii pielii și să îndepărtezi celulele moarte.

Utilizarea bicarbonatului este interzisă atunci când urmezi un tratament cu medicamente, deoarece poate intra în reacție cu componentele conținute în pastile. De asemenea, femeile însărcinate și cele care alăptează nu ar trebui să consume bicarbonat. Deși bicarbonatul este considerat un remediu universal, ar trebui totuși folosit cu prudență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel